LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българските купувачи на ваканционни имоти у нас се изравниха с руските

Вестник "Сега"

28.11.2017

Българските купувачи вече се изравниха с руснаците, сключили сделки с ваканционни имоти през 2017-а г., съобщава БНР.

Според последните анализи на компания за недвижими имоти, българските купувачи са 35 на сто от общия пазар, а делът на руските граждани е 36 %. Местният пазар вече е устойчив, а не временно активизиран за сметка на руския.

Брокерите подчертавали, че вече ставаме свидетели на създаването на култура за инвестиции във ваканционни имоти, включително на българи, които работят и живеят в чужбина.

И българи, и руснаци не се притеснявали да купуват ваканционните имоти на зелено.

Разликите в стойностите през 2016-а и 2017-а година са символични. Бъдещите собственици не бързат, те предприемат спокойни и по-бавни сделки, обяснява Теофил Петров.

Прогнозата за 2018-та година е, че отново ще се наблюдава разрастване на пазара с 5 до 10 на сто. И то ще се задържи още 1-2 години, добавя Националното радио.

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти в Банско!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти