LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България в топ 10 за инвестиции в имоти

Вестник "Труд"

25.11.2016

България е сред най-добрите дестинации в Европа за инвестиции в имоти, отдавани под наем. Това показват данни на компанията World First. Страната ни е класирана на седмо място от общо 29 държави с 6,04% доходност от инвестициите в имоти, отдавани под наем. Лидер е Ирландия с 6,54% доходност. Миналата година страната е била на 10-о място.

Втората позиция е за Холандия с 6,35%, а третата – за Португалия с 6,33%. В топ 10 влизат още Белгия с 6,32, Унгария и Турция с по 6,21%, Малта с 6,01% и Латвия с 5,94%. Румъния е на 13-о място с доходност от 5,14%, а Великобритания на 14-о с 4,91%. В дъното на класацията са Швеция с 3%, Италия с 3,26% и Франция с 3,55%.

Ирландия е начело в класацията

Ирландия е най-бързо растящата икономика в Европа и шестият най-бързо растящ пазар на имоти в света, посочва компанията в доклада си.

6,04% е доходността от жилище, отдавано под наем у нас.

Средният наем на апартамент с една спалня в големите градове на Ирландия достига 11 хил. паунда годишно. Това превръща страната във втората най-скъпа държава в Европа за наем на жилище след Люксембург, където годишният разход за наем достига средно 14 хил. паунда.

Същевременно покупката на жилище с една спалня в Ирландия струва 148 хил. паунда, а с три спални – 285 хил. паунда, което е приблизително колкото средноевропейското равнище.

Значителни разлики в доходността от инвестициите в имоти под наем има между селските и градските райони. Най-големи са разликите в Турция, а най-малки в Гърция, отчита още компанията.

Разгледайте лускозните имоти, които предлагаме под наем в България

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти