LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Гуверньорът на БНБ: До дни банките ще обявят отсрочка по кредитите

Economic.bg

30.03.2020

Банките ще въведат целенасочен и временен мораториум, с който се отлагат или спират

плащания по банкови кредити. Това е казал пред „Нова телевизия“ гуверньорът на Българска народна банка (БНБ) Димитър Радев, коментирайки помощта, която БНБ, заедно с търговските банки, подготвя за клиентите.

По думите му, по-просто казано - ще има отсрочване на плащане по банкови кредити. „В рамките на няколко дни Европейският банков орган (ЕБО) ще одобри насоки и критерии, по които да

се прилагат тези допълнителни мерки“, добави Радев.

Хората трябва да говорят с банките и това е целта на мерките – да се даде допълнителна гъвкавост и възможности за търговските банки. С този индивидуален подход към клиентите,

те да не изпадат в по-тежко положение.

Банковият сектор в момента е в много добра кондиция в резултат на направеното през последните няколко години. Той е готов, ако говорим с хоризонт за 36 месеца, за тази криза“, обясни той.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти