LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Стабилен имотен пазар в Бургас и региона

imoti.net

18.09.2019

Стабилен пазар на жилища в Бургас и региона - така накратко може да се обобщи извода от организираната от Imoti.net Бизнес закуска в града.

Най-високи остават цените в кварталите „Славейков“, със средна цена около 900 евро/кв. м и „Братя Миладинови“ - 930 евро/кв. м., според анализ на Христо Вълчев, регионален мениджър на SUPER ИМОТИ за Бургас и областта. Специалистите отчитат също засилен интерес за покупка на имот от страна на граждани на Ямбол и Сливен, както и българи, които живеят в чужбина.

Главният архитект на Бургас Веселина Илиева отчете ръст на издадените разрешителни за строеж на еднофамилни и двуфамилни жилищни сгради. Според нея тенденцията продължава и през тази година.

Николай Лазаров, началник на отдел „Продажби” в управление „Индивидуално банкиране” на Пощенска банка, представи резултати от национално проучване, направено по поръчка на банката, според което 55% от хората без собствено жилище планират покупка на имот в бъдеще. „48% от хората възнамеряват да закупят собствено жилище с жилище кредит, а 25% възнамеряват да комбинират жилищен и потребителски кредит“, обясни Лазаров.

Проучването показва още, че през първите 5 месеца на годината средният размер на жилищен кредит е 56 500 евро. За сравнение в същия период на 2018 година сумата е била 51 200 евро. Най-често жилищен кредит ползват хора между 30 и 40 години, семейни, с висше образование.

Според Тихомир Тошев от „Кредит център“ размерът на лихвите по ипотечни кредити ще запази нивата си и през следващата година.

Вижте всички имоти от портфолиото на Luximmo в Бургас!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти