LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Един дом, разказващ истории, написани на петолиние

LUXIMMO

09.04.2020

Luximmo представя изключителен тристаен апартамент с артистично-аристократичен дух и история в сърцето на София. Разположено в близост до Националната опера и балет, жилището е напълно реновирано с автентични реставрирани мебели, естествени материали, месинг и голямо внимание към детайла.

Площта от 104 кв. м е разпределена в преддверие, голяма спалня с баня и тоалетна, малка спалня, хол, трапезария, кухня с малък балкон, баня с тоалетна и мокро помещение.

Високите тавани (3 м) създават усещане за простор, а обзавеждането въплъщава в себе си аристократичното излъчване на имота. В жилището може да се види и функционираща рядка старинна камина със закрита горивна камера.

Но многото достойнства на този дом, не са само материални.

В него е живял и творил проф. Крум Ангелов - популярен музиковед и преподавател в Софийската консерватория, откривател на Николай Гяуров и представител на артистичната гилдия.

През 1965 г. негов гост в апартамента е бил великият руски композитор и пиано-виртуоз Дмитрий Шостакович - авторът на знаменити опери и на величествения Валс №2.

В апартамента се намира и пианото, на което са музицирали приятелите и гостите на проф. Ангелов, сред които се отличават имената на Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Мирела Френи, Николай Гяуров, Панчо и Александър Владигерови, Филип Кутев, Борис Христов и десетки знаменити творци от всички сфери на българското и световно изкуство.

Един дом, който разказва истории, написани на петолиние!

Вижте повече за имота тук!

Или направете виртуален оглед тук!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти