LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Арх.Ангел Захариев за S-Tower: Сградата е един от проектите, с които София ще се гордее в следващите десетилетия

LUXIMMO

23.01.2023

S-Tower е най-бляскавият и амбициозен нов ексклузивен проект в портфолиото на LUXIMMO. Той вече е в етап на предварителни продажби и предизвика интереса на купувачите със смелата си визия и концепция.

Свързахме се с арх. Ангел Захариев, чието дело е проектът на сградата, за да ни я представи в цялост:

"Архитектурата трябва да се стреми да бъде в крак с времето в което е създадена, да предизвиква сетивата на наблюдателите и да създава емоции сред обитaтелите.

S-Tower дава ясен отговор на този стремеж!

Днешното време се характеризира с динамика на процесите, търсене на баланс между работа и забавления, засилена роля на технологиите в ежедневния живот. Сградите е логично да адресират тези отличителни белези на съвремието и да помагат на обитателите си живеят пълноценно в големите градове. Всичко това, заедно с новата естетиката на заобикалящите ни потребителски предмети, както и ускоряващото се развитие на технологиите, включително и строителните, изискват създаването на нов архитектурен образ.

Със своите флуидни и обтекаеми форми, плавно преливащи пространства, изобилие от светлина и усещане за простор, S-Tower е носител на новата архитектурна естетика на 21-и век.

Животът в големия град изисква наличието в близост на услуги и удобства, както и на разнообразни „междинни” пространства.

Съвременните градски проекти съчетават в себе си повече от една функция, като по този начин предлагат на живущите възможност да пестят от времето за придвижване и в същото време оживяват градското пространство през по-голяма част от денонощието.

S-Tower съчетава различни функции под един покрив - апартаменти, хотелски услуги, офиси, ресторант, магазини и салон за красота, зони за отдих.

„Междинните” пространства се намират между „личните” пространства (жилище, офис), и изцяло публичните пространства (улица, площад). Те са много важи в съвременния живот – разширяват жизненото пространство и предлагат допълнителни възможности за отдих, работа, социални контакти.

В S-Tower те са в изобилие – голямо представително фоайе, ресторант с голяма тераса, полу-открити пространства около сградата за релакс и социални контакти на обитателите, дзен градина с водна площ. Просторното фоайе с височина от два етажа ще бъде като „приемна” за живущите и техните гости, от където ще се разкрива сценографичната гледка към богато озелененият вътрешен двор с водни ефекти, и с разнообразни зони за отдих и игра.

В съвременния глобален свят, хората изпитват все по-голяма потребност от чувства на принадлежност и идентичност. Те има нужда да се асоциират с техния град, квартал, сградата която обитават и това може да се постигне със средствата на архитектурата. Ако сградата която обитават е елегантна, открояваща се, представителна, това действа положително на нейните обитатели и повишава жизнения им стандарт.

S-Tower е именно такава сграда – тя съчетава елегантност и блясък, откроява се, обогатява средата и допринася за цялостното развитие на района. Специфичният материал на плътните части на фасадата, наподобяващ розово злато, прави проекта уникален за тази част на Европа, и със своя блясък и променящ се образ през различните части на денонощието ще допълва динамичните форми на сградата.

Разнообразието е ключов елемент от съвременния живот. Свикнали сме да имаме огромен избор от потребителски стоки, които да избираме според индивидуалния ни вкус и потребности, но при избора на жилище обичайно не е така.

Затова, подходът при проектирането на S-Tower е в предоставянето на голям избор от видове апартаменти, различни по големина, ориентация, височина спрямо терена, предпочитана гледка, размер на помещенията и т.н. Също така, конструктивната система позволява и допълнително прекрояване на вътрешните разпределения според желанията на клиентите.

Остъклените фасади ще внасят много светлина в помещенията и ще предоставят неповторими гледки към града и планините, също така ще преодоляват границата между вътрешното и външното пространство и ще създават усещане за по-просторни помещения.

С иновативната си архитектура, разнообразния функционален микс и комуникативната локация, S-Tower е един от проектите, с които София ще се гордее в следващите десетилетия."

Запознайте се подробно с S-Tower тук!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти