LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Пет начина да презентирате дома си при продажба

Еcon.bg

26.01.2017

Ако търсите начин да продадете дома си бързо, трябва да направите хубави снимки от всички ъгли, съветват експертите. Според проучване при повече от 98% от купувачите, влизайки на сайт за търсене на имот, първите няколко секунди са решаващи да останат или да прекъснат търсенето.

Проверявайки в сайт няколко имота за продажба, виждаме светли, слънчеви и приветливи стаи, със свежи цветя и добре изгладени чаршафи на леглото. Следващатa снимка ни показва къща с неоправени легла, дрехи на пода, играчки и книги из цялата стая. Разбираемо е, че един бъдещ купувач ще се впечатли от първата снимка и бързо ще затвори втората.

Всичко това е показателно, че днес и продавачът е активната страна на пазара и трябва да се научи как правилно да предложи имота си. Поставете се на мястото на купувачите и си представете, че виждате къщата за пръв път.

Шона Бейтс, интериорен дизайнер, помага на хората да продават домовете си, като ги презентира по начин, който привлича максимален брой потенциални купувачи. Тя казва: "Ключът към доброто представяне на дома за продажба е да бъде чист, подреден, с неутрална декорация и минимум аксесоари."

Тя предлага пет правила, които всеки продавач трябва да следва, за да подготви дома си за продажба:

1. Махнете старите и ненужни мебели, книги и играчки, но не ги прибирайте в гаража, където купуваите може би ще искат да надникнат.

2. Поправете пукнатини, драскотини или счупени плочки и стъкла.

3. Заложете на неутрален декор. Махнете ярките и шарени мебели или килими, както и купищата аксесоари.

4. Почистете вътре и отвън всички повърхности и подове, прозорците, первазите, дори стените. Ако живеете в къща, погрижете се и за градината.

5. Застелете леглата с чисти и неутрални като цвят покривала, сложете покривка на масата, добавете свежи цветя, ако огледът е вечер, светнете всички лампи.

Ако следвате тези правила, вашият дом ще изглежда страхотно и ще привлечете голям брой потенциални купувачи. Ако имате възможност, добавете към презентацията на вашия дом и 360-градусова гледка. Това ще увеличи огледите.

Разгледайте нашите луксозни имоти с непреходна стойност

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти