LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Най-голямо е увеличенито на старите жилища – 15%

Вестник "Труд"

03.04.2017

С 12% поскъпнали имотите в София за година. Брокери очакват тази година цените на жилищата тази година да се увеличат с още 10%. Покачване има и във Варна, Пловдив, Русе и Бургас.

Имотите в София са поскъпнали с 11,6% в края на 2016 г. спрямо година по-рано, показват данните на Националния статистически институт. Най-голямо е увеличените на цените на старите жилища – с 15,1 на сто. Ръст има и при имотите в другите големи градове, като във Варна поскъпването е с 9,4%, а в Пловдив с 6,7 на сто на годишна база. С 5,7% нарастват цените на жилищата в Русе, а с 2,7 на сто – на тези в Бургас.

През последното тримесечие на 2016 г. спрямо предходното имотите в големите градове у нас са поскъпнали с около 3%, отчита още статистиката. Отново най-голям е ръстът в София – с 3,3 на сто, следван от Варна с 2,9% и Пловдив с 2,7 на сто. Понижение на цените има само в Бургас – с 0,2%. В морската столица най-много са се повишили цените на новопостроените жилища – с 6,4 на сто на тримесечна база, докато при старото строителство увеличението е с близо процент.

Брокерите прогнозират през тази година ръстът на продажбите да е по-значим, отколкото нарастването на цените, което ще остане в рамките на до 10% през 2017 г.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти