LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Спиращи дъха имоти: Fort Greene Townhouse, Бруклин, Ню Йорк

architizer.com

27.05.2019

Творческото предизвикателство пред архитектите Rustam Mehta, Tal Schori и Nathan Geller по отношение на тази къща било колко тясна е тя всъщност. В повечето градски къщи от този тип стълбите са ситуирани вляво или вдясно, но в този случай те са в средата и променят съществено облика на цялото жилище. Налага се дизайнът им да бъде изцяло променен, за да допуска дневната светлина, идваща от покрива.

Използвайки стъкло с различна замъгленост, архитектите успяват да осигурят нужното уединение на някои от стаите без да ограничат съществено потокът от дневна светлина.

Цветовете, материалите и осветлението са съчетани така че да осигуряват различно преживяване във всяка стая. Осъществен е безупречен синтез между предмети от минали епохи и съвременни елементи. Проектът е закачлив, но изтънчен - абсолютно олицетворение на младото семейство, което го обитава.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти