LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Експерти: Имотният сектор излиза от кризата

„Имотният сектор е в процес на възстановяване, очакванията ни са за стабилност през следващите една-две години и плавен ръст след това”.

Това прогнозира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES по време на финансовия форум "Шумът на парите". Тя подчерта, че достъпността на жилищата спрямо дохода е най-добра за последните 10 години, но купувачите все още са предпазливи при тегленето на кредити за имот.

Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ, коментира, че от 2010 г. насам се наблюдава стабилно нарастване на броя на сделките с луксозни имоти. „Процесът продължава и тази година, заедно с лек ръст в цените. Растежът не е голям, но показва твърда тенденция”.

Стоянов сподели, че въпреки временното затишие е спокоен за бъдещето на българските имоти сред руските граждани, които по думите му са близо 99% от купувачите в морските и ски курортите.

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти