LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Традиционна, напълно ремонтирана къща с история!

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО / ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО / КВ. СТАРА ЧАСТ   На картата
Тип:
Къща

Обща площ:
224 м²

Етаж:
3

Спални:
3

Бани:
3

Референтен номер:
VT 1950

Състояние
отлично

Отопление
Електрически печки / Локално парно / Слънчеви колектори

Обзавеждане
Кухн. бокс

Тип строителство
ЕПК

Разстояния
220 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 220 км
Гледки от имота
  • Гледка към планината
Строителство
  • ЕПК
Отопление
  • Електрически печки
  • Локално парно
  • Слънчеви колектори

Уникална къща в центъра на Велико Търново!
Тази прекрасна къща, пълна с история, се намира точно в центъра на старата столица на България - Велико Tърново. Имота е изцяло реконструиран със съвременни високо - качествени материали, като напълно е запазен стила на вече съществуващи сграда, в която един от най-известните представители на българската интелигенция - публициста Никола Христов Габровски е роден - един от основателите на Българската социалдемократическа партия.
Заради уникалната си архитектура и история на къщата е обявена за архитектурен паметник седмa степен, което освобождава имота от данък сгради и такса смет!
Парцела на който е построена сградата е 170 кв.м. Разгърнатата жилищна площ е 224 кв.м. Централният вход се намира на втория етаж, където са разположени дневна с кухненски бокс, две спални, две бани и тоалетни, мокро помещение и малко дворче. Всекидневната разполага с прекрасна панорама на града. На първия етаж се помещава голяма традиционна механа в която, новите собственици могат да инсталират камина, и оборудват с баня и тоалетна. На третия етаж ще откриете стая за гости с баня и тоалетна и подпокривно пространство. И трите етажа са свързани с вътрешни стълбища.
Къщата е оборудвана с достъп до интернет, телевизия, телефон и селективно отопление ( на електричество и спектрални слънчеви панели) с радиатори във всяко помещение, изцяло с топлоизолация както отвън, така и отвътре.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Видео

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти