LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo
акт 16

Хотел с ресторант и жилищен имот с двор в Арбанаси

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО / С. АРБАНАСИ   На картата
Цена  
1 300 000 960 000
1 032 €/м²
Тип:
Къща, Ресторант, Бар, Хотел, Вилa, Друг имот

Обща площ:
930 м²

Площ на парцела:
1100 м²

Етажност:
3

Стаи:
12

Спални:
12

Бани:
12

Референтен номер:
VT 2384
Инфо пакет

Състояние
отлично

Отопление
Камина / Локално парно / Парно на ток

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Тип строителство
"Стара тухла" / Високи тавани (над 2.85 м) / Тухла

Разстояния
223 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 223 км
Гледки от имота
  • Гледка към града
  • Гледка към планината
Строителство
  • "Стара тухла"
  • Високи тавани (над 2.85 м)
  • Тухла
Отопление
  • Камина
  • Локално парно
  • Парно на ток

Имотът представлява две долепени една за друга сгради с общ двор от 1100 кв.м. и обща РЗП от 930 кв.м. Едната сграда е напълно оборудван и обзаведен, готов за експлоатация хотел с ресторантска част, а другата е просторна къща напълно завършена отвън и на БДС отвътре. Двете сгради са с напълно самостоятелни входове, като към къщата има и просторен гараж с големина от 60 кв.м. Дворните места и на двата имота са позиционирани отзад, като в момента не са преградени и в тях е изграден навес с маси и барбекю.

Хотел предлага парцел – 600 кв.м. с порта за автомобили. Чистата РЗП е 450 кв.м. включва:
Първо ниво – ресторант, кухня, обслужващи помещения
Второ ниво – рецепция, четири хотелски стаи, вътрешни стълбища към горното ниво.
Трето ниво – четири хотелски стаи

Хотелът и ресторантът са напълно завършени, оборудвани и готови за експлоатация. Отоплението е с водна риза от камината с радиатори във всички помещения, а съществуват и котлета „Buderus” на нафта. Ресторантът е изпълнен по всички изисквания с аспирация, оборудвана кухня, плюсова камера, фризери, съблекални, складове и служебни санитарни възли. Ресторантът е с капацитет за над 50 човека, а хотелът предлага 8 двойни стаи с максимален капацитет от 16 човека.

Къщата е напълно завършена отвън и на ниво на завършване по БДС отвътре. Парцелът е 500 кв.м, а общата РЗП – 480 кв.м, включващи:
Първо ниво, вътрешен басейн, сауна, бани и тоалетни, сервизни помещения, порта за автомобили, гараж 60 кв.м. едно голямо помещение с лице към главната улица;
Второ ниво - четири помещения, санитарни възли;
Трето ниво – четири помещения, санитарни възли.

Село Арбанаси е обявено за архитектурен резерват и е включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В селото има 5 църкви и 2 манастира, строени в края на 16 и началото на 17 век. Голяма съкровищница на българския архитектурно - строителен гений и на възрожденската култура е събрана в един малък къс земя - Арбанаси. Живописно извисено над Велико Търново, това селище е характерно с ярките си исторически събития и обществени прояви от различни епохи. Природната даденост на Арбанаси заедно с чистия въздух и здравословен климат, благоприятстван от беломорското течение, е предпочитано място за почивка както от наши, така и от чуждестранни гости и туристи. С Царски указ от 1921 година Арбанаси е обявено за курорт. А през 2000 година получава статут на историческо селище от национално значение.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Видео

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти