LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Бутик хотел

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ВАРНА / ГР. ВАРНА / КВ. М-Т ЕВКСИНОГРАД   На картата
Цена  
1 800 000 1 400 000
700 €/м²
Тип:
Апартамент, Хотел

Обща площ:
2000 м²

Площ на парцела:
1200 м²

Етаж:
5

Референтен номер:
VAR-VRN 8967
Инфо пакет

Състояние
отлично

Отопление
Климатици

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Бани
Вана, Душ кабина

Разстояния
25 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Varna (VAR): 25 км
  • Магазин за хранителни стоки: 500 м
  • Спирка: 800 м
  • ЖП гара: 10 км
  • Болница: 4 км
  • Училище: 2 км
Гледки от имота
  • Гледка към морето
  • Гледка към морски залив
Отопление
  • Климатици
Климатизация
  • Климатици стандартни

Имате невероятна възможност да притежавате една уникална, елегантна, класическа и красива резиденция за фирмата Ви, или фамилен имот, или бутиков хотел, или атрактивен VIP балнеоложки център с минерална вода. Предлагаме Ви една от най-изисканите класически резиденции във Варна. Резиденция, която е разположена на планински склон над района к.к Св.Св. Константин и Елена, крайбрежния път Варна-Златни пясъци и Ботаническата градина на Академия на Науките. От нея се открива изключителна панорамна гледка към морето, залива, града и курортния комплекс.

Резиденцията е в класически средиземноморски стил, чийто силует наподобява птица в полет. Впечатляващи са огромните полукръгли тераси с радиус 5м легнали върху внушителните по размер 22 барокови колони. Цялата резиденция има югоизточно изложение насочено към морето залива. Всеки от етажите разполага с просторни тераси, с голяма и красива панорама. Пред резиденцията се разкрива впечатляваща панорамна гледка към залива, морето и курортния комплекс. В подножието на резиденцията е Ботаническата градина на Българската Академия на Науките, която със своите 400 дка предлага възможности за разходки сред природата и изключително чист горски въздух. Освен това, тя гарантира, че никога пред резиденцията няма да бъде построена друга сграда.

Дворът на резиденцията е богато озеленен с бутикови, вечно зелени насаждения в класически форми и зелени площи. Около тях е наситено с цветя и зеленина. Пред централния вход има две огромни колони по 4м с по четири висящи цветарникови площи по 2 кв.м всяка, засята с висящи цветя и зеленина, в типичен бароков стил. Това предава особен акцент и тържественост на входа на резиденцията. Пред входа също се намира красив тристепенен фонтан. В двора са разположени: басейн с размери 15м х 6м и джакузи към него, детски басейн с радиус 3м и зона за забавления. Около басейна има място за 40 шезлонга за слънчеви бани и отдих.

От двете страни на резиденцията има две дълги и красиви стълби изпълнени от мрамор и ковано желязо, които водят към горния път, граничещ с имота. Целият двор е обграден с колони от камък, ковано желязо и бутикови цветарници. На основните площи пред сградата са вградени 4 красиви пана от разноцветен мрамор.

Резиденцията е завършена през 2013г. и притежава Акт 16. Изпълнена е по най-високите стандарти за масивно строителство, използвани са естествени материали: камък, мрамор, гранит, ковано желязо и др. Първият етаж е облечен изцяло с плочи от камък ирански травертин с приятен бледорозов цвят, преливащ на места с бял и кафяв мрамор. Парапетите са изпълнени от ковано желязо с колони от Врачански камък и шапки от италиански червен пъстър мрамор. Във вътрешния дизайн са използвани оригинални решения и материали. В холовете има двойни тавани с прикрито цветно осветление в кръгли големи 5м диаметрови форми. По средата са с големи разкошни кристални полилеи. В холовете на всеки етаж са поставени изящни камина в стил барок. Подът им е покрит с испански теракот с акцент от големи красиви пана от камък. Всички помещения са обзаведени напълно с мебели от най-висок клас в бароков стил от бял масив и завеси от естествена коприна. Осветлението е в стил барок, с кристални полилеи и кристални лампиони. Баните са просторни, облечени в испански фаянс, с вградени вани и мраморни плотове на мивките с позлатени кранове. Всички помещения на резиденцията са климатизирани. От тях се разкрива пракрасна гледка към морето, залива, курортния комплекс и Ботаническата градина.

Сградата разполага с асансьор до всеки етаж.
Площ на имота - 1 200 кв.м.
Жилищна площ – 2 000 кв.м.

Първи етаж:
Квадратура – 376 кв.м.
От централния вход на резиденцията, повдигнат със стъпала от червен мрамор, се влиза в огромен салон за приеми дълъг 40м. Салонът визуално е разделен на четири части със сводести арки, всяка с двоен таван със скрито осветление, съчетано с големи, красиви, кристални полилеи и лампиони. В дясно са местата за хранене - 40 места в закритата част и 40 места на открито, до барбекюто на терасата. Пред камината е обособено място за срещи, в ляво е билярда и място за забавления. Целият салон е оборудван с мебели бял масив в бароков стил: маси и столове, мека мебел дивани, ниски маси за кафе и др. Зад местата за сядане са разположени кухнята и бара. В края на салона до мястото за приеми, е разположено отделно помещение за рецепция. Непосредствено до нея е Спа-центърът, който разполага с: фитнес, сауна за 6 човека, джакузи за 5 човека, помещение за масажи, помещение за солариум, съблекалня с баня и тоалетна. В него могат да се предлагат калолечение, тангенторни вани , UV 4 и други.

Втори етаж:
Квадратура - 376 кв.м.
На този етаж се намира голям, комфортен тристаен апартамент – 201 кв.м., с обширен луксозен хол от който се излиза на огромна тераса с диаметър 5 м, от която се открива великолепна гледка към морето, залива и курортния комплекс, уютна и просторна спалня, самостоятелна кухня, две бани, изпълнени с луксозен испански фаянс, вградени големи, триъгълни вани и душ кабини, с душ шоко, мраморни плотове на мивките с позлатени кранове, и много други екстри. На етажа има още три студиа, всяко от което между 60-70 кв.м., напълно обзаведени с мебели от бял масив в бароков стил. Баните във всяко студио имат луксозни вгардени вани, мраморни плотове на мивките с позлатени кранове. Всички студиа имат големи, просторни тераси от които се разкрива невероятен изглед към морето, залива и курортния комплекс.

Трети етаж:
Квадратура - 335 кв.м.
На третия етаж е разположен голям, разкошен тристаен апартамент - 191 кв.м, с просторен, стилен хол от който се излиза на огромна тераса с диаметър 5м, от която се открива великолепна гледка към морето, залива и курортния комплекс, луксозна, слънчева спалня и кухня. В апартамента има две бани, изпълнени с луксозен испански фаянс, вградени големи, триъгълни вани, джакузи, душ кабина, мраморни плотове на мивките с позлатени кранове. В останалата част от този етаж се намират три студиа, всяко от което между 60-70 кв.м., напълно обзаведени с мебели от бял масив в бароков стил. Две от студиата са обзаведени с големи луксозни спални, а третото с две комфортни самостоятелни легла. Баните във всяко студио имат луксозни вгардени вани, мраморни плотове на мивките с позлатени кранове. Студиата имат разкошни тераси, от които се разкрива невероятно красив изглед към морето и залива.

Четвърти етаж:
Квадратура – 267 кв.м.
Четвъртия етаж разполага с голям, изискан тристаен апартамент - 171 кв.м, с просторен и слънчев хол , с голяма тераса с диаметър 4м, луксозна спалня, кухня. В апартамента има две бани, оборудвани с луксозен испански фаянс, вградена вана, джакузи и душ кабина, мраморни плотове на мивките с позлатени кранове. На този етаж има още две студиа, всяко от което по 50 кв.м., напълно обзаведени с мебели от бял масив в бароков стил. Баните са с луксозни вани, мраморни плотове на мивките и позлатени кранове. Студиата имат голями тераси от които се разкрива приказна гледка към морската шир.

Пети етаж:
Квадратура – 94 кв.м.
Последният пети етаж е предвиден за зала за заседания и съвещания. Помещението е 94 кв.м с полукръгъл, висок 6м таван, в центъра на който е поставен огромен кристален полюлей с диаметър 1м и височина 2м. Тук могат да се провеждат всякакъв вид мероприятия, включително семинари с капацитет до 40 човека. В случай, че резиденцията бъде използвана като фамилна вила, то е подходящо за самостоятелно студио. От терасата се открива възможно най-красивата панорамна гледка към морето, града и планинските възвишения. Красивата тераса предлага огромно удоволствие граничещо с полет над земята.

Гаражи и обслужващи помещения:
Квадратура – 250 кв.м.
Тези помещения са с подход от централния път пред имота. Състоят се от: портиерно помещение, две помещения за персонал, винарна и 8 гаражни клетки.


Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти