LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Новопостроен имот в сърцето на Стара планина

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ЛОВЕЧ / БЛИЗО ДО ГР. АПРИЛЦИ   На картата
Цена  
180 000 (без ДДС)
Тип:
Къща, Планинска къща, Вилa

Обща площ:
154 м²

Площ на парцела:
466 м²

Етажност:
2

Стаи:
5

Спални:
3

Бани:
3

Референтен номер:
VT 103655
Инфо пакет

Състояние
добро

Обзавеждане
Необзаведен

Тип строителство
Тухла

Прозорци
PVC дограма

Разстояния
180 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 180 км
Гледки от имота
  • Гледка към гора
  • Гледка към планината
  • Гледка към поляни
  • Гледка към хълмове
Строителство
  • Тухла

Имаме удоволствието да ви представим новопостроена къща част от нов комплекс в подножието на Стара планина.
Еднофамилна къща с РЗП - 154 кв. м. и дворно място към нея 466 кв. м. Къщата е построена, на етап Акт 14, предстои Акт 16.

Двата етажа на тази къща са обособени като дневен и нощен тракт.
На първия етаж са разположени дневните помещения – кухня, трапезария с дневна, склад, мокро помещение и санитарен възел. Дневната е с камина.
Покритата тераса е разположена на югоизток - с изглед към богато озелененото вътрешно пространство и към панорамата на Стара планина. Предвидено е терасата с непосредствената връзка с дневната да може да се използва през топлите сезони като барбекю. Терасата е с дървена носеща конструкция и покрив от керемиди.
На втория етаж са спалните помещения.
Проектирани са три спални, като едната от тях е със самостоятелен санитарен възел.
Другите две спални са с общ санитарен възел. На етажа има покрита тераса с поглед към планината и към вътрешния двор и зоната за отдих.

Този имот е част от проект на ваканционното селище, който предвижда застрояване и облагородяване на терен от 12108 кв. м. и изграждане на еднофамилни и двуфамилни сгради и съоръжения:

В комплекса ще има:
• Открити басейни - детски и плувен с джакузи
• Спортни съоръжения - тенис корт, многофункционално игрище за волейбол, баскетбол и футбол, тенис на маса
• Комплексът е с ограничен достъп, видеонаблюдение и 24 часова охрана.
• Предвиден е следпродажбен мениджмънт на общите части на комплекса - тревни и водни площи, басейни, както и на сградата за обществено обслужване.
• При договаряне с бъдещите собственици е възможна следпродажбена поддръжка и управление на имотите.
• Годишна такса за обслужване на комплекса: 8 Евро/ кв.м.

Строителство- материали и завършеност:
Имотът се издава на Акт 16 с опция за довършителни работи на цена на себестойността на материалите отделно от продажната цена.
•Външните стени са от керамични решетъчни тухли с дебелина 25 см. и са топлоизолирани.
• Вътрешните преградни стени са от същите тухли с дебелина 12 и 25 см.
• Вътрешната повърхност на стените и таваните се обработва с гипсова машинна мазилка КНАУФ.
• Дограмата е дървена с двоен стъклопакет.
• Врати: - вътрешни - луксозен фурнир;
- входна - със специално заключване.
• Инсталации: » Отопление - за всички части е предвидено отопление от самостоятелни газови (GPL) котлета с индивидуално регулиране и отчитане на потреблението. Водопровод - от полипропиленови и полиетиленови тръби. Топлата вода се осигурява целогодишно от индивидуални комбинирани (газ и ел.) бойлери. Канализация - от РVС тръби в шумоизолирани шахти. Електроинсталация - силови и осветителни електроинсталации по БДС. Телекомуникации - окабеляване (TV, телефон и интернет) до отделните помещения.
• Степен на завършеност: подови настилки; машинна мазилка и шпакловка; оборудвани бани и тоалетни; електро - ключове, контакти и осветителни тела на цена на себестойност на материалите отделно от продажната цена.

Селото се намира в Троянския балкан - на 20 км. от Троян и на 15 от Априлци и е селото с най-широк хоризонт в България, а надморската височина е 499м.
Троян е на 160 км. североизточно от София, разположен на живописните брегове на река Бели Осъм, в Северното подножие на Троянско-калоферският дял на Стара планина. Градът е в близост до автомагистрала Хемус, а чрез Троянския проход се свързва с Южна България. Климатът е умерено-континентален с изразено планинско влияние. Валежите са над средните, а снежната покривка е около 50 дни в годината.

Районът на селото е обитаван още от древни времена - доказателство са стотината могили в района. Храмът "Св. Николай Летни" в Гумущник е част от възрожденски архитектурен комплекс с историческа и художествена стойност. Иконостасът е уникално произведение на дърворезбата.
Интерес представлява и килийното училище създадено през 1829 г., по-късно е превърнато в светско. Днес на първия етаж на училището е разположена сбирка, която разказва историята на селото.
В селото, в църковния двор, е и уникалния паметник на жертвите от "Титаник" сред които са 8 жители на селото.

Природа:
В района на Троян и Априлци са природните резервати Козя стена, Стенето и Северен Джендем - част от Национален парк Централен Балкан, известен с уникален растителен и животински свят. Природата е дива и на места трудно достъпна. В резервата Северен Джендем се намират около 30 водопада с височина над 20 метра.
Тук е и третият по големина манастир в България - „Успение Богородично” - Троянския манастир. До него е Националната изложба на художествените занаяти - село Орешак.
Наблизо се намира и Троянския проход - „Беклемето” - зимен курорт със ски писти, подходящ за отдих през всички сезони.
Троянският регион е богат и на културно-исторически паметници, възрожденски сгради и църкви. Той е и сред малкото места в България, където занаятчийството е още живо.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти