LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Новопостроен къща във възрожденски стил в с. Боженци

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ГАБРОВО / БЛИЗО ДО ГР. ГАБРОВО   На картата
Цена  
Цена при запитване
Тип:
Къща

Обща площ:
134 м²

Площ на парцела:
2181 м²

Етаж:
2

Спални:
3

Бани:
2

Референтен номер:
VT 69391
Инфо пакет

Обзавеждане
Обзаведен/необзаведен

Разстояния
200 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 200 км

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание за продажба къща с двор в сърцето на Балкана, в етнографски комплекс в с. Боженци, на около 15 км от град Габрово.

Имотът представлява новопостроена къща на стари основи в архитектурно-историческия резерват. Къщата е със ЗП около 60 кв. м. на два жилищни етажа и механа в сутерена. Дворното място е 2181 кв.м. с отредени два урегулирани поземлени имота с възможности за допълнително застрояване. Имотът се намира в непосредствена близост до центъра на селото с подстъп по калдъръмен път с канализация, ток и вода. В дворното място е изградена алтернативна система за водозахранване от сондаж и хидрофорна уредба. Южно от къщата е изградена допълваща постройка с външна кухня, сервизно помещение и оградена площадка с дървена настилка и навес. В къщата са обособени механа-винарна в избата,на първия етаж са обособени входно антре, дневна с автентично огнище, кухня с излаз на прогледна площадка с изглед към цялото село. На втория етаж чaрдака е приобщен към жилището с отваряема и неотваряема дъбова дървена дограма със стъклопакети 2 спални баня и тоалетна. Дворът в момента не се поддържа в перфектно състояние. От северната част е новоизграден двустранен каменен дувар. В строителството на къщата са спазени всички архитектурни особености за боженския стил къщи с дъб и камък, а покривната конструкция е изцяло нова с дървена обшивка, паро и хидроизолация покритие от каменни плочи. В къщата са вложени качествени съвременни материали за дюшемета, врати и прозорци от дъб, а електрическата и отоплителната инсталция е изпълнена по всички съвременни норми. Къщата е изработена по индивидуален интериорен проект с приложени частино визулизации.. Възможна продажба само на незастроеното УПИ и отделно застроеното УПИ на цена по договаряне.

Боженци винаги е било част от големия свят. Разположено близо до стария римски път Никополис ад Иструм - Августа Траяна – Константинопол. Със 110 къщи и около 500 жители, в края на 19 век Боженци е административен, търговски, културен и духовен център. Но постепенно хората се изселват. Остават 100 къщи, които са на възраст от 100 до 250 години. Затова през 1964 година селото е обявено за архитектурен и исторически резерват, а четиридесетте души, които живеят в него го пазят живо.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти