LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Автентична възрожденска къща в етнографски комплекс Боженци

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ГАБРОВО / БЛИЗО ДО ГР. ГАБРОВО   На картата
Цена  
175 000
Тип:
Къща, Планинска къща, Вилa

Обща площ:
150 м²

Площ на парцела:
500 м²

Етаж:
2

Спални:
3

Бани:
1

Референтен номер:
VT 61469
Инфо пакет

Състояние
добро

Отопление
Камина / Печка на дърва

Обзавеждане
Обзаведен/необзаведен

Тип строителство
Гредоред / Тухла

Разстояния
240 км

Разстояния от имота до други важни обекти
 • Летище Sofia (SOF): 240 км
Гледки от имота
 • Гледка към гора
 • Гледка към планината
 • Гледка към поляни
 • Гледка към река
 • Гледка към селото
 • Гледка към хълмове
Строителство
 • Гредоред
 • Тухла
Отопление
 • Камина
 • Печка на дърва

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание за продажба къща с двор в сърцето на Балкана до река в етнографски комплекс в с. Боженци, на около 15 км от град Габрово.
Имотът е с РЗП 150 кв.м. разположен в двор от 500 кв.м. Къщата се състои от три спални на втория етаж и стара плевня служеща за ателие. Имотът е в много добро състояние и се нуждае само от малко ремонт да се превърне в къща за гости , заведение или къща за живеене и почивка. Плевнята е 80 кв.м. и след рекоснтрукция може да бъде превърната във втора къща. Имотът се намира в центъра на етнографския комплекс.

Боженци винаги е било част от големия свят. Разположено близо до стария римски път Никополис ад Иструм - Августа Траяна – Константинопол. Със 110 къщи и около 500 жители, в края на 19 век Боженци е административен, търговски, културен и духовен център. Но постепенно хората се изселват. Остават 100 къщи, които са на възраст от 100 до 250 години. Затова през 1964 година селото е обявено за архитектурен и исторически резерват, а четиридесетте души, които живеят в него го пазят живо.

Оглед на имота
Можем да организираме оглед на имота в удобно за вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

Резервация на имота
Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване
Ние сме реномирана компания и ще бъдем с вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки ви допълнителни услуги по ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.


Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса.

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти