LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo
акт 16

Автентична и новопостроена къщи с двор и барбекю в с. Боженци

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ГАБРОВО / БЛИЗО ДО ГР. ГАБРОВО   На картата
Цена  
700 000 490 000

Без комисиона от купувача

Тип:
Къща, Планинска къща, Вилa

Обща площ:
350 м²

Площ на парцела:
1800 м²

Етажност:
2

Етаж:
2

Стаи:
7

Спални:
6

Бани:
5

Референтен номер:
VT 61453
Инфо пакет

Състояние
отлично

Отопление
Камина / Уреди на ел. ток (духалки, ел. радиатори и др.)

Обзавеждане
Обзаведен/необзаведен

Тип строителство
Гредоред / Реставрирана сграда / Тухла

Разстояния
250 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 250 км
Гледки от имота
  • Гледка към гора
  • Гледка към планината
  • Гледка към селото
  • Гледка към хълмове
Строителство
  • Гредоред
  • Реставрирана сграда
  • Тухла
Отопление
  • Камина
  • Уреди на ел. ток (духалки, ел. радиатори и др.)

Имот 1
Две сгради с по два жилищни етажа, едната от които и с подземен етаж /сутерен/; застроена площ (общо) 113.3 м2; разгъната застроена площ (общо) 244.4 м2
Представяме ви превъзходен имот в село Боженци - обявено през 1964 година за Исторически Архитектурен Резерват . Село Боженци се намира в централната част на България, на 14 км източно от Габрово в северните склонове на Стара планина. До селото води поддържан целогодишно асфалтов път; на входа му има охраняван паркинг, пропусквателният режим за автомобили е контролиран. Затова и поради местоположението в полите на Балкана в Боженци може да се насладите на пълноценен отдих, тишина, спокойствие, чистота. Имотът е в централната част на село Боженци. Площта му е 760.0 м2, достъпът е от юг. "Къщата" е свободно разположена в централната част на имота, "плевнята" е на северната му граница. И двете сгради са преизградени и адаптирани за съвременни жилищни нужди, като са запазени точното местоположение, общата височина, фасадите, обема и материалите, характерни за Възрожденската архитектурна среда. Сградите са просторни и светли, с функционално разпределение и изцяло подчинени на идеята за комфортен семеен живот. Къщата е двуетажна. Приземният етаж е с вход от север, през входно преддверие със санитарен възел към него. В общо пространство с ориентация на юг, изток и запад са разположени дневна с място за изграждане на камина, столова и кухня; пред столовата, под дървен чардак и дървена пергола е обособена теренна тераса. Стълба, част от пространството на дневната, води на втория етаж, където са разположени две големи спални със самостоятелни санитарни възли. Към едната спалня може да се обособи кабинет, от нея има излаз на чардак, продължаващ с асмалък. От входното преддверие, по стълба надолу е достъпен подземен етаж. Конструкцията на сградата е стоманобетонна - греди, колони, плочи, стълби. Приземният етаж е с оградни каменни зидове, всички останали външни и вътрешни зидове са тухлени. Покривът е четирискатен - дървена конструкция с каменни плочи. Дограмата е дървена (дъбова), прозорците са със стъклопакет, с характерен растер, вратите са таблени. За фасадна обработка са ползвани характерни за възрожденската архитектура материали: каменна зидария, бяла гладка мазилка; дървени (дъбови) елементи - пачи, колони, башлъци, челни и обрамчващи дъски имитират гредоред и паянтова конструкция. Застроената площ на сградата е 78.3 м2, разгънатата застроена площ - 170.7 м2, площта на сутерена - 78.3 м2.
Плевнята, адаптирана за жилищни нужди, също е двуетажна. Етажът се състои от просторна дневна / спалня, входът е от изток. В приземния етаж са поместени ателие, санитарен възел и помещение за сауна, входът е от юг. Конструкцията на сградата е стоманобетонна - греди, колони, плочи, стълби. Приземният етаж е с оградни каменни зидове, всички останали външни и вътрешни зидове са тухлени. Всички външни стени в етажа са с дъсчена (дъбова) обшивка. Покривът е четирискатен - дървена конструкция с каменни плочи. Дограмата е от дървена (дъбова), прозорците са със стъклопакет, с характерен растер и външни дъсчени капаци (в етажа), част от дневната е отворена към двора с джамлък, вратите са таблени. За фасадна обработка са ползвани характерни за възрожденската архитектура материали: каменна зидария, дъсчена обшивка, дървени (дъбови) елементи, имитиращи гредоред и паянтова конструкция. Застроената площ е 35.0 м2, разгънатата застроена площ - 73.7 м2. И двете сгради са с изградени вътрешни Eлектрически и ВиК инсталации и външни захранвания; за отпадните води е предвидено пречиствателно съоръжение. Всички външни повърхнини са с топлоизолация (10 см експандиран пенополистирол по стените и екструдиран пенополистирол по пода и на тавана).По всички граници на имота е изградена ограда - с плътна част от каменна зидария и прозирна част от дървени таборки. Каменният зид е двулицев, от дялан камък, а всички дървени елементи са от импрегниран сух дъбов материал. Входът към имота е през двойна кована врата също от импрегниран дъбов материал. Входната алея, верандата, алеите към и около сградите са настлани с каменни плочи, денивелацията се преодолява с единични теренни каменни стъпала и каменни бордюри. Дворът е богато озеленен с тревна, храстова и дървесна растителност, като максимално са съхранени съществуващи ценни дървесни видове, изградена е поливна система за цялата градина. При проектирането и строителството на сградите и елементите на благоустрояването са ползвани висококачествени материали и ефективни технологиии и са търсени характерните пропорции и детайли на възрожденската архитектура на село Боженци. Имотът е подходящ за постоянно живеене или за отдаване под наем, като къща за гости. Сградите, съоръженията и оградите са законни съгласно разрешение за ползване от 2015 година.
Разделен от другия имот с река.
Имот 2
Стара къща на 2 етажа 120 кв. м. РЗП
Горе 3 спални
Долу кухня, с трапезария, баня, тоалетна, складово помещение
В двора има барбекю.
Двор 1,040 кв. м.


Оглед на имота
Можем да организираме оглед на имота в удобно за вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

Резервация на имота
Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване
Ние сме реномирана компания и ще бъдем с вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки ви допълнителни услуги по ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти