LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Западноевропейците поглеждат към българските имоти

Вестник "Капитал"

14.05.2015

 Гърция   Инвестиции   инвестиции   Ваканционни имоти  

Въпреки негативните новини за оттеглянето на руските вложения от Черноморието по време на форума "Шумът на парите" експертите очертаха няколко групи чуждестранни купувачи на недвижими имоти в България.

Активни са бизнес туристите, които купуват имоти предимно в големите градове като София, Пловдив и Варна. Засилен интерес има и от европейци, особено от английски говорещите страни, към ваканционни имоти. Според Полина Стойкова, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, България има предимства като ниската цена на ваканционните жилища, но не е достатъчно позната на купувачите на Острова и има нужда от национална политика и обединени усилия между имотния и туристическия сектор.

Според данните на агенция "Лукс Имоти" все повече българи пък купуват имоти в Гърция, като забележителен факт е, че се увеличават покупките на стойност над 1 млн. евро.

Според Никола Стоянов, управляващ партньор в агенцията, интересът към топлата страна не е спирал дори и по време на кризата, а спадът на цените там в момента мотивира все повече купувачи от България.

Разгледайте луксозни вили в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти