LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Продават резиденция за 3 135 000 евр

Труд, 25.01.12. Статия "Продават резиденция за 3 135 000 евро"

ЛУКС ИМОТИ е ексклузивният продавач на някогашната правителствена резиденция "Аглика" в Природен парк „Витоша". Имотът се продава за 3 135 000 евро. Всъщност резиденцията е на пазара от няколко месеца, била е предлагана конфиденциално на богати българи. Бе обявена публично, след като информация изтекла и във „Форбс".

Сградата е на 1600 м надморска височина над Драгалевци, на 15 км от центъра на София. Твърди се, че е била лятната вила на Тодор Живков. Намира се в девствена гора. Общата разгъната застроена площ е 2850 кв. м. Цената за квадратен метър е 1100 евро без ДДС. Според управляващия съдружник на „Лукс имоти" Михаил Чобанов към резиденцията е имало интерес както за частна вила, така и за бутиков хотел. Резиденцията е строена през 60-те години на миналия век по всички изисквания на УБО и на международното разузнаване, с отделни изходи за сигурност и коридори за движение на охрана. Разполага дори с истинско бомбоубежище с 1,5 метра зидове.

Към имота обаче няма парцел. Още при приватизацията му това е било невъзможно, защото се намира в природния парк. Предлага се само с право на строеж върху самата сграда и право на строеж върху тенис корт на около 100-200 метра встрани. Запазени обаче са цялото обзавеждане и оборудване отпреди около половин век.

В България има не повече от 100-200 имота, които са луксозни в истинския смисъл на думата, казва Михаил Чобанов. Според него хората, които биха го купили, не са много, но знаят, че подобен повече няма как да бъде построен.

Прочетете статията в pdf формат

ЛУКС ИМОТИ

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти