LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Търсенето на лукс жилища тръгва нагоре

Монитор, 05.01.14

В сегмента на лукс имотите през 2014 г. се очаква темпът на нарастването на търсенето да бъде по-бърз в сравнение с останалите сегменти от жилищния пазар. Това смятат от ЛУКС ИМОТИ. Според експертите от агенцията причина за оптимистичната прогноза е увеличеният брой сделки със скъпи жилища през втората половина на миналата година.

Може би за първи път от началото на кризата новата година започва с определено оптимистични очаквания, смятат от агенцията и прогнозират нарастване на продажбите и на жилища от по-ниските сегменти, както и ваканционни имоти. Много от купувачите, които вече от няколко години отлагат покупката на имот, ще се завърнат на пазара в София и другите големи градове. За това ще помогнат одобряването на условията по ипотечните кредити и политиката на банките да улесняват достъпа на купувачите до финансиране.

Основните клиенти ще бъдат руснаци, но се очаква към тях да се присъединят и инвеститори от други страни, които напоследък дават сигнали за нарастващ интерес към покупка на имот в България.

Според брокерите стабилният пазар ще стимулира сделките с имоти на по-високи цени. Ако досега средната цена, на която двете страни си стискат ръцете, е около 50 000 евро, то през 2014 г. тази стойност ще се покачи до 55 000 – 60 000 евро. Очаква се да се появят и повече купувачи за инвестиция и делът им да нарасне от 9 на 15%.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти