LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Рокфелер купи "Мол София" за 100 млн. евро

Фондът на американския гигант "Рокфелер груп" за инвестиции на Стария континент - Europa Capital, купи и мол у нас. След като преди няколко месеца стана собственик на "Ритейл парк Пловдив" срещу 20 млн. евро, сега плати 100 млн. евро за "Мол София". Това става ясно от съобщение в сайта на фонда.

Споразумението за придобиването е постигнато с досегашните собственици на търговския център GE Real Estate and Avestus Capital Partners. Покупката ще се финансира от унгарската ОТП Банк и дъщерната й у нас ДСК. Молът ще продължи да се управлява от Avestus.

Той е с площ 23 600 кв. м и към него има 10 400 кв. м офиси. Намира се на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска". Според Хенри Морис, който се занимава с придобиванията в Europa Capital, това е сигурна инвестиция в един от най-силните активи в региона.

Фондът на "Рокфелер" се интересуваше от покупката на "Мол София" от няколко месеца. Според консултантите той е един от малкото активни на пазара у нас в момента и вероятно ще продължи да се оглежда. Неговата сделка за "Ритейл парк Пловдив" бе една от малкото за пазара ни от началото на кризата. Основан е през 1995 г. и се състои от 6 подфонда. Притежава над 70 имота за повече от 7 млрд. евро в над 18 европейски страни.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти