LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Вила „Аглика" на Тодор Живков струва 3.135 млн. евро

Република, бр. 421, 24.01.12. Статия "Вила „Аглика" на Тодор Живков струва 3.135 млн. евро"

В броя си от 25 януари 2012 г. в. Република коментира, че ЛУКС ИМОТИ е ексклузивният продавач на бившата резиденция на Тодор Живков - „Аглика", в природен парк „Витоша".

Цената на имота, който отговаря на и световните стандарти за луксозен, е 3.135 млн. евро. Тя е без аналог, тъй като квадратният метър излиза 1100 евро, а цената на луксозен имот за квадратен метър у нас в момента е между 1200-1800 евро, коментира Михаил Чобанов, директор на агенция ЛУКС ИМОТИ, която е ексклузивен продавач на вилата. Цената, обявена в случая за квадратен метър, е изгодна, тъй като общата застроена площ на резиденцията е много голяма - 2850 кв.м., обясни Чобанов. Имотът е разположен сред борова гора на 1600 м надморска височина.

Лукс

Бившият лидер е използвал резиденцията като крайградска вила за отдих. Тя има киносалон, сауна, леден басейн, бомбоубежище, собствен водоизточник и генератор, фитнес и тенискорт, приемна, трапезария, две кухни, един голям апартамент, осем малки и двоен гараж. През последните пет години мястото е било използвано основно за лични нужди на собствениците си. Експерти оценяват високо имота заради неговото строителство, местоположение, гледки, интериор и исторически дух.

Голяма част от ексклузивните имоти в България обикновено се продават конфиденциално, без да се предлагат официално в публичното пространство.

В този случай обаче собствениците на „Аглика" са дали съгласието си да се наруши тази практика и имотът официално да се обяви за продажба.

ЛУКС ИМОТИ

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти