LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

В. Република, бр. 321, 01.09.11, Интервю със Светослав Друмев

В. Република, бр. 321, 01.09.11, Интервю със Светослав Друмев, регионален директор на Лукс Имоти, София

Според брокери масовото отдръпване от инвестиции в акции и високата инфлация са на път да превърнат сегмента на луксозните имоти в един от предпочитаните инвестиционни инструменти. Най-важният критерий за баровците остава престижът на локацията. За София това са къщи и апартаменти в Докторската градина, Бояна и Драгалевци. След това идват пространството, качеството, гледката, професионалният дизайн на екстериора и интериора, наличието на паркомясто, поддръжката на имота, съседите, заобикалящата среда и инфраструктурата на района.

В момента има по-голям избор на луксозни имоти и клиентите могат да се възползват от ситуацията. Купувачите имат възможност да преговарят за по-атрактивна цена. Ако до този момент клиентът е търсил луксозен апартамент, сега вече смята, че за същия бюджет може да си купи къща. Основните купувачи остават българи, живеещи и работещи в България. Същевременно добрата цена и богатият избор постепенно разширяват профила на потенциалните купувачи, като има и клиенти от средния клас, които се замислят за покупка на луксозен имот, коментират брокери.

Светослав Друмев, регионален директор на ЛУКС ИМОТИ, коментира пазара на луксозни имоти в София за в. Република. Той е категоричен, че в държавата ни има хора със заделени средства и те ги харчат по разумен начин. По думите му все повече млади българи, между 30 и 45 години, със сериозни позиции в обществото, са основните клиенти на лукс имотите.

Прочетете интервюто със Светослав Друмев:

-Г-н Друмев, какво е състоянието на пазара на луксозни имоти в момента?

- От всички сегменти на пазара на имоти нашият е най-малко засегнат от кризата. Истината е, че в държавата ни има хора със заделени средства и те ги харчат по разумен начин. Тук говорим за истински качествени имоти - локация, инфраструктура, район, всичко.

- Къде са съсредоточени най-луксозните имоти у нас?

- В София и във Варна, както и около по-големите градове, но аз мога да говоря само за столицата.

- Какви хора търсят лукс имоти?

- Предимно българи, млади хора на възраст 30-45 години, със сериозни позиции в обществото, със собствен бизнес, с модерно мислене. Тук говорим и за някакъв тип life style, все пак.

- Какво се търси най-много в момента?

- В момента се прави един лек завой към просторни апартаменти в нови, затворени комплекси, с екстри като фитнес, басейн, ресторант. Апартаменти от порядъка на 250-300 квадрата. Защото цената на самостоятелните еднофамилни къщи е доста висока и малко хора могат да си я позволят.

Разгледайте нашите имоти LUXURY SELECTION

Луксозни имоти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти