LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

И руснаците се увлякоха по инвестиции в градски имоти

Вестник "Пари", 12.10.2010, Статия "И руснаците се увлякоха по инвестиции в градски имоти"

Според вестник "Пари" инвестициите в недвижими имоти у нас вече не са запазена марка само на англичаните и заможните българи. От няколко месеца на този пазар навлизат и руските купувачи, чийто интерес доскоро беше насочен главно към апартаменти за собствено ползване по Черноморието. По данни на агенция "Лукс имоти" напоследък зачестяват огледите и покупките на луксозни имоти в София от руснаци, които имат намерение по-късно да ги отдават под наем.

Никола Стоянов, управляващ директор на "Лукс имоти", коментира, руснаците тръгват по пътя на англичаните, но с доста по-добре написано домашно. Според него като инвеститори те са доста по-предпазливи, купуват главно в големите градове, където може да се постигне целогодишна заетост на имота и обвързват всичко с железни договори. Другата разлика в сравнение с британците е, че стъпват на инвестиционния пазари у нас в години на спад, когато цените са близо до дъното.

Доходността, която гонят при покупката на жилище, е поне 5% годишно от наеми. Според Никола Стоянов на софийския пазар това не е трудно за постигане, тъй като дори в кризата има достатъч¬но платежоспособни наематели в лицето на служители в чужди мисии и европейски институции, висши мениджъри на компании и др.

Прочетете цялата статия...

ЛУКС ИМОТИ

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти