LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

На пазар за имоти в Гърция

Вестник "Пари", 12.03.2010, Статия "На пазар за имоти в Гърция"

В броя си от 12 март 2010 г. вестник "Пари" публикува обширен материал за състояните на имотния пазар в Гърция. Според Оперативния директор на ЛУКС ИМОТИ Полина Стойкова българските продавачи се оказаха много по-гъвкави по отношение на промяната на цените във връзка с кризата. Според нея в момента са изгодни наемите.

Тя казва още, че българите тъкмо бяха започнали да се интересуват от покупката на имоти в Гърция, но заради кризата интересът им секна изведнъж. Но пазарът на наеми е съвсем различен. Има запитвания, а и цените не са много по-различни от тези в България. Може да се наеме например къща с две спални за 4 души за около 100 EUR на вечер.

Полина Стойкова добавя, че обикновено българите пазаруват храна от местните магазини, която е на цени почти като в България. По-скъпо им излиза единствено ходенето на ресторант - цените там са като в България, но в евро, т.е. двойно по-високи.

В момента се говори, че гърците ще са склонни да правят отстъпки в наемите на къщи, както и на цените за хотелско настаняване, но не може да се гарантира, че наистина ще се случи, тъй като те са малко своенравни.

Разгледайте нашите оферти в Гърция

Прочетете цялата статия...

ЛУКС ИМОТИ

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти