LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Завръщането на наема

Вестник ''Пари'', Специално издание-притурка ''Строителство и недвижими имоти'' от 10 Октомври 2008 г.: Статия ''Завръщането на наема''.

Специалното издание-притурка към в-к ''Пари'', посветено на строителството и недвижимите имоти, е публикувало материал на журналистката Радостина Маркова. В статията, озаглавена "Завръщането на наема", авторката разсъждава върху въпроса кое е по-изгодно, да инвестираш в закупуването на собствен имот или да плащаш месечен наем.

Определено се забелязва промяна у нагласите на купувачите на имоти у нас. Факторите, които оказват влияние са много – високите цени на жилищата, растящите лихви по ипотечните кредити, голямото предлагане. Ако се водим по точните сметки, пазарът у нас в момента работи изцяло в полза на наема. Докато за последните 2-3 години жилищата в София удвоиха цените си, наемите нарастваха със значително по-изоставащ темп от 10–15 % годишно. Като се прибавят и увеличаващите се разходи по обслужване на ипотечен кредит, както и съпътстващите собствеността данъци и такси, месечната рента излиза несравнимо по-евтина спрямо вноската по кредит за изплащането на един имот. За консултантите на недвижими имоти, обаче фактът, че сме народ от собственици е важно психологическо предимство в полза на покупката.

Според Никола Стоянов, Управляващ директор на ЛУКС ИМОТИ, българинът от малък е научен да купува жилището, в което живее и да инвестира свободните си пари в имоти. Тази нагласа го прави пристрастен по отношение на имотния пазар, независимо какво показват числата.

Вестник

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти