LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Никола Стоянов: Очакваме да се възобнови строителството на луксозни имоти

Пазарът на луксозни имоти е в стабилен ръст от 2010 г. насам. Това каза Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ по време на форума "Шумът на парите", който се проведе на 14.05 в "Кемпински хотел Зографски" в София.

"Имаше затишие на запитвания и сделки през първата година на кризата, но от 2010 г. насам отчитаме стабилно нарастване на броя на сделките. Процесът продължава и тази година, заедно с лек ръст в цените. Растежът не е голям, но показва твърда тенденция", обясни Стоянов.

За съжаление, вече няма достатъчно луксозни обекти, не само в София, но и в цяла България. Не и луксозни според международните разбирания, според експерта. Предприемачите леко се отдръпнаха и не са активни в последните 5-6 години в този сегмент. В момента сделките има основно на вторичния пазар. Докато през цялото това време по света луксозното строителство се развива и има доста нови технологии и нововъведения, които в България още ги няма.

"Надявам се процесът на луксозно строителство да се възобнови в най-скоро бъдеше. Смятам, че това ще се случи, защото предприемачите са достатъчно запознати със стабилността на пазара, с тенденциите и с търсенето", каза още Стоянов.

Вижте най-новите ни предложения

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти