LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Продажбите на скъпи имоти тръгнаха нагоре

Пазарът на луксозни и скъпи жилища у нас от началото на годината върви нагоре и определено се съживява, смятат брокери от агенциите за недвижими имоти в страната.

Според Полина Стойкова от Лукс Имоти в сегмента определено се наблюдава раздвижване от няколко месеца насам. „Много от хората осъзнаха, че имотите, макар да страдат от цикличност в цените, са все пак една от най-сигурните инвестиции и вложение на парите”, казва тя. „Съживяването се случва в много благоприятен момент, когато цените вече са стабилни, дъното е подминато и започна нов етап в развитието на пазара. Освен че хората отново се връщат към имотите като сигурна инвестиция, то това става и много удачен за тях пазарен момент”, смята Стойкова.

„Все още не можем да привлечем траен интерес от чужденците към високия сегмент, защото през последните години освен че се славехме с евтини имоти, станахме известни и с едни от най-големите спадове на цените в Европа, но това възприятие постепенно ще се променя. Търсенето от чужденци за момента е основно за наемане на лукс имоти, тъй като те искат да имат сходен стандарт на живот като в собствените си страни, и това дава допълнителни възможности за доходност в сегмента”, прогнозира тя.

По думите й София остава основна дестинация за инвестиция в луксозни имоти, защото е най-развитият икономически и най-перспективен град в България, с най-динамичен пазар на имоти и относително по-голяма ликвидност.

Според Стойкова добрата новина е, че пазарът на лукс имоти все пак успя да се развие, тъй като той направи първите си стъпки в края на бума и мина през най-тежките години на кризата, но въпреки това се оказа устойчив. „При него балансът между търсене и предлагане е много по-добър от този в масовия сегмент”, смята тя.

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти