LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Расте интересът към скъпите жилища и къщите

bgonair.bg

29.11.2023

Изгодните лихви при ипотечните кредити и повишаващите се заплати, са сред основните фактори, които отбелязват експертите за положителната тенденция във високия сегмент на пазара на недвижими имоти към края на тази година, а именно - увеличаващия се интерес към скъпите жилища и къщите.

Тази, както и други теми свързани с предизвикателствата пред пазара на недвижими имоти са били обсъдени на форум, организиран от водещата медия в сектора imoti.net.

"За разлика от предходните периоди, купувачите вече проявяват интерес към къщи - нещо, което никога преди не сме измервали в такъв висок процент. Причините са подобрените доходи и по-доброто предлагане на имоти в затворени комплекси", сподели управляващият директор на LUXIMMO, Невена Стоянова.

Разгледайте селекцията ни от луксозни къщи за продажба и под наем.

"Това, което не беше задължително миналата година, така както и тази, е енергийният сертификат. От 1 януари оценката на недвижими имоти, които се изготвят за целите на кредитирането, ще се включи информация относно наличието на енергиен сертификат и вида на сертификата, с което на клиентите ще се дава възможност за по-изгодни условия за кредитиране", каза представителят на Камарата на професионалните оценители Ценка Божилова.

Най-изгодните оферти за ипотечен кредит получете тук.

Цялата статия можете да прочетете тук.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти