LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Как да направите правилния избор: имот в процес на строителство или готов имот

LUXIMMO

28.08.2023

Когато купувате имот в Дубай, в един момент ще трябва да направите ключовия избор дали този имот да е готов или в процес на строителство.

Въпреки, че това решение основно зависи от лични предпочитания, обстоятелства и различни фактори, в тази статия ще проучим основните разлики между новостроящите се и готовите имоти в Дубай, като се стремим да Ви бъдем полезни и да Ви помогнем да вземете добре информирано решение.

Основните разлики:

Имотите в строеж се закупуват въз основа на архитектурни планове, но не са построени. От друга страна, готовите имоти са завършени и готови за използване веднага. Всяка опция има различни характеристики, които отговарят на различните нужди на клиента.

Предимства при покупка на имот в строеж:

  • Чисто новият имот безспорно е атрактивна покупка. Имотите в строеж носят вълнението да станете първият обитател, където всичко е ново, безупречно изпълнено и съобразено точно с Вашите желания.

  • Имотите в строеж често са на по-ниска цена от готовите имоти. Инвеститорите обикновено предлагат отстъпки, гъвкави опции за плащане, за да реализират част от продажбите в проекта си на ранен етап. Това може да бъде особено изгодно за тези, които са с ограничен бюджет или търсят изгодни перспективи за дългосрочни инвестиции.

  • Купуването по време на строеж обикновено включва план за плащане, съобразен с графика на строителството. Този удължен период на плащане може да облекчи финансовите ограничения и да осигури по-голяма гъвкавост за купувачите, които може да не разполагат с цялата налична сума при резервирането на имота. По този начин финансовият аспект става по-управляем и съобразен с индивидуалните обстоятелства. Използвайки услугите на LUXIMMO, ще можете да придобиете добра представа за процентите възвращаемост на инвестициите (ROI).

Предимства при покупка на готов имот:

  • При закупуване на готов имот можете да се нанесете веднага. Той осигурява удобството на незабавното ползване, независимо дали искате да се нанесете или да отдадете жилището под наем.

  • Изборът на готов имот често означава избор на дом, в установенa общност с готова за използване инфраструктура и удобства. Това означава добре устроен квартал, където училища, паркове, търговски центрове вече са налични, гарантирайки, че имате лесен достъп до всичко, от което се нуждаете.

  • Готовите имоти дават чувство за сигурност, защото можете физически да посетите и оцените имота, преди да вземете решение. Нашите консултанти на място ще Ви го презентират и ще можете лично да се запознаете с неговите характеристики.

Как да изберете?

И двете възможности имат своите предимства, обстоятелствата може да Ви накарат да предпочетете един от тях. Помислете за тези ситуации:

Имот, който е в процес на строеж:

Изборът на имот в строеж може да Ви осигури тръпката от чисто нов дом и удовлетворението да бъдете негов първи обитател. Това е уникален шанс да се насладите на имот, съобразен с Вашите предпочитания.

Ако се чувствате комфортно с по-дълъг период на изчакване, имотите в строеж може да отговорят на Вашето търпение.

Ако нямате възможност за ипотека, но все пак искате да си осигурите имот, инвеститорите често предлагат гъвкави планове за разплащане, които позволяват на потребителите да плащат на вноски по време на строежа. Налични са и проекти, чийто планове включват плащане след предаване на имотите.

Имот, който е готов за ползване:

Ако желаете да се нанесете бързо, вследствие на преместване или времеви ограничения, готовият имот е логичен избор.

Ще се преместите в напълно развита или почти завършена общност, правейки интеграцията в новия Ви квартал по-плавна и по-пълноценна.

В случай, че търсите бърза възвращаемост на инвестицията, готовите имоти са отличен избор, тъй като те могат незабавно да бъдат отдадени под наем и да осигурят приход. В портфолиото ни присъстват и жилища, които са със сключен договор с наемател. Ще останете изненадани, че гарантирано от инвеститора може да получите възвращаемост още по време на строителството. Свържете се с нашите опитни консултанти и те ще Ви споделят повече за актуалните предложения на пазара.

Тенденциите в Дубай:

През годините готовите за нанасяне имоти са били водещи в търсенето на пазара в Дубай. Но от 2017 година насам, всяка година се продават все повече жилища в строеж, в сравнение с готовите за нанасяне такива. Тази промяна може да се обясни с фактори като нарастващо население и навлизането на повече нови проекти на пазара.

Вашият избор зависи от това какво харесвате и какво е най-важно за Вас, когато избирате между новостроящи се и готови жилища. Имотите в строеж са привлекателни, защото са нови и могат да Ви спестят пари, но облагите идват в бъдеще. Готовите жилища могат да предлагат бързо придобиване и Вие знаете точно какво получавате. Обмислете специфичните си нужди, претеглете предимствата и недостатъците и вземете решение в съответствие с Вашите цели и възможности.

Разгледайте портфолиото ни в Дубай и не се колебайте да ни потърсите за консултация.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти