Станимира Петкова от LUXIMMO с участие в анкета на imoti.net за луксозния имот

Що е то луксозен имот?

Какви са основните характеристики на луксозния имот?

Много често собственици и брокери, които рекламират имот го определят в описанието като луксозен. Понякога това означава само, че имотът е ново строителство, а друг път, че е с уникален интериор. При търсене в imoti.net и заложена екстра ЛУКС може да се види колко безгранично е разбирането за луксозност. Потърсихме за коментар експерти от водещи агенции за недвижими имоти.

От Luximmo Finest Estates коментира Станимира Петкова, дългогодишен консултант на луксозни имоти и мениджър на офис Варна:

Практиката ни показва, че няма чек-лист или методология, която да даде точна информация дали един имот е луксозен. Водещи са най-вече опитът и интуицията на консултанта и доброто познаване на лукса във всички сфери на живота. Луксът вече е много повече от локация, локация и пак локация. Ако имотът е в историческото сърце на града, би могло да го направи привлекателен, но не и да гарантира, че той ще попадне в селекцията ни от луксозни имоти. Границите се разрастват, централните райони се презастрояват и се оформят нови райони извън рамките на Варна. В гравитиращите курортни комплекси се строят жилища от нов тип. Те предлагат не просто високо качество на строителството, а ред допълнителни услуги, морска панорама, безопасност и не на последно място подходящи съседи, които споделят лукса във всички сфери.

Луксът е също така осъзнатост и грижа за околната среда и за собственото ни здраве. Луксозният имот притежава модерните енергоспестяващи системи, разположен е сред чиста природа, близо до минерални източници и др. Луксът е интериор. Много от купувачите в този сектор търсят напълно обзаведен, до най-малкия детайл, дом и са готови да платят повече.

Не на последно място луксозният имот се характеризира и с удобство. Забелязваме тенденция за покупка на луксозни апартаменти в топ център от купувачи на възраст над 55 години, които продават своите луксозни къщи, за да се сдобият с имот, предлагащ лесен достъп до всички градски удобства.

Цялата анкета прочетете тук: Що е то луксозен имот?

Разгледайте всички оферти на офис Варна: Луксозни имоти в гр. Варна

Всички оферти с брокер Станимира Петкова

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с LUXIMMO, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти