LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Полезно от Luximmo: Коя е най-добрата стратегия за продажба на имот във високия сегмент?

imoti.net

13.09.2018

Константин Калъчев е експерт консултант в продажбата и отдаването на имоти във високия сегмент на пазара с над 15-годишен опит в бранша. Специалист с безупречна репутация, дипломиран психолог и професионалист, който се отличава с най-високи познания за луксозния сегмент и комуникациите в него. Работи в Luximmo Finest Estates вече над 10 години, като приема своята работа като мисия в подобряването на страндартите на обслужване във високия сегмент чрез личен пример.

Стъпвайки на личния си опит, експертът споделя най-печелившата стратегия за продажба на луксозен имот в рубриката "Полезно" на Imoti.net:

В момента интересът към покупки на луксозни имоти е повишен спрямо същия период на предходната година. Същевременно предложените оферти не мотивират купувачите към пристъпване към сделка. Ето каквa e най-добрата стратегия за справедлива продажба на висок клас имот, която ще гарантира най-добрите условия на сделка за всички участници в нея:

- Определяне на справедлива цена на продажба и рекламиране на имота са едни от ключовите елементи за успех. Изключително важно е един луксозен имот да не «престоява» на пазара на имоти, защото в този случай той губи своята стойност. Имот, който е рекламиран дълго време, дава сигнали на потенциалните купувачи, че не е атрактивен и има причина да не е продаден до този момент. Купувачите във висок сегмент не смятат подобни оферти за специални и изчакват един по-следващ момент, в който цената ще бъде редуцирана.

- Постепенно понижение на офертната цена на имота и обявяването й като промоционална, автоматично провокира купувачите във висок сегмент да правят следваща оферта на още по-ниска стойност. Експертът Константин Калъчев препоръчва първоначално имота да бъде обявен на справедлива за настоящия пазар цена.

- Рекламиране на офертата само в един специализиран сайт за имоти, както и в неговите печатни и дигитални канали за маркетинг и реклама. Изборът на повече от една посредническа агенция е също неблагоприятен сигнал, който се дава на потенциалните купувачи и води до потенциални рискове за запазването на стойността на луксозния имот.

Luximmo Finest Estates е специализирана компания, оперираща в луксозния сегмент на пазара на недвижими имоти в България и чужбина. С над 10-годишен опит агенцията се стреми да налага стандартите в обслужването на клиенти, интересуващи се от качествени имоти. Носител на наградата за „Най-добра агенция за 2016 г.“ на Luxury Property Awards, Luximmo държи на коректност, професионализъм и информираност, наложени като стандарт в компанията.

Вижте тук всички оферти с отговорен брокер Константин Калъчев!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти