LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интересът към луксозните имоти е голям

trud.bg

25.10.2023

Купувачите са мотивирани да инвестират в луксозен имот сега, защото очакват покачване на цените на имотите.

Хората, които инвестират в луксозен дом, подобряват качеството си на живот и същевременно правят сигурно вложение на финансите си. Обикновено пазарът във високия сегмент привлича хора с високи доходи, които не се влияят от лихвите на кредитите и инфлацията. Предвижда се цените на имотите да продължат да нарастват в бъдеще, което мотивира хората да купуват сега.

Луксозни имоти не се търсят само от хора с високи доходи и значителни спестявания. Млади хора с по-ниски доходи също често купуват недвижими имоти, особено когато се преместват в по-големи градове и получават добри заплати. Те предпочитат да инвестират в собствен дом вместо да плащат наем. Този тип купувачи, обаче са изложени на по-големи рискове, ако загубят работата си или намалят доходите си, тъй като трябва да изплащат ипотечни кредити. В случай на наем те могат по-лесно да се преместят на по-изгодно място, ако ситуацията изисква.

В развитите страни на Западна Европа все повече хора не могат да си позволят да закупят свой собствен имот и живеят под наем. Подобна тенденция се наблюдава и в България. Затова консултантите съветват хората, които разполагат със средства, да инвестират в недвижими имоти.

Прочетете цялата статия тук.

Вижте най-новите луксозни имоти на пазара тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти