LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българи лесно могат да купят имот в Дубай

Fakti.bg

01.04.2024

Често нашенците, които отиват на огледи в емирството, комбинират посещението си и с кратка почивка.

Част от българите все по-често започнаха да припознават екзотични дестинации като печелившо място за инвестиция. Пример за това е Дубай. Причината емирството да е привлекателно за нашенците е добрата възвръщаемост, която може да достигне до 8%. Как обаче протича целия процес от харесването на имота до получаването на ключа?

„Работата с клиентите ни започва много преди те да отидат на място. Времето на консултациите и търсенето на подходящия имот, за всеки клиент е различно. То може да варира от няколко дни до няколко месеца“, казва за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Паула Кубицюс – Младенова, мениджър продажби на LUXIMMO DUBAI.

„След като сме намерили няколко имота подходящи за целите на клиента, отговарящи на неговите критерии на търсене и бюджет, най-често клиентът предприема пътуване. Когато той реши да отиде на място, избираме дата на пътуването, може да помогнем с избора на хотела и определяме дата, на която нашият български партньор ще покаже имотите на клиента“, допълва тя.

В случай, че по време на огледите клиентът хареса даден имот, капарира го и се пристъпва към подписването на договор и изпълнението на договорените условия. Местният партньор помага на клиентите при откриването на банкова сметка, подаването на документите за Emirates ID, Златна виза и други.

Ако клиентът не е харесал нищо на място, то търсенето продължава, докато намери това, за което мечтае.

„Много често клиентите решават да комбинират полезното с приятното и предприемайки пътуване в Дубай, го правят чрез туристическа агенция. Резервират си едноседмична почивка, за да разгледат забележителностите и да се насладят на красотите на Дубай, а за огледи отделят от между 1 и 3 дни“, уточнява Младенова.

Повечето клиенти предпочитат да направят оглед на имота, преди да го капарират. „Имаме обаче и клиенти, които са придобили имотите си изцяло онлайн. В Дубай всичко е дигитализирано и имате възможност да подпишете дори Нотариалния Акт ( с пълномощно), на видео връзка. Разбира се, ние съпровождаме клиентите си до приключването на сделката, като подготвяме необходимите документи и организираме процеса“, допълва брокерът.

Интересен факт е, че ако имате нужда от допълнително финансиране за закупуване на имот в Дубай, то можете да получите ипотечен кредит от няколко български банки. „Трябва да имате предвид, че за целта е необходимо като обезпечение да послужи имот, намиращ се в България. Условията на нашите банки определено са по-добри от тези на банките в Дубай“, казва Младенова.

Статията-оригинал можете да прочетете тук.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти