LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Градина „Борика” – раят е близо до София

Надежда Коцева - Luximmo

30.08.2018

В близост до столицата ни има една вълшебна ботаническа градина – „Борика”, градината на Ясен. Той определя себе си като мечтател, а ние ще се вдъхновим от красотата на една сбъдната мечта, събрала уникални цветя от над 5 контитента. Шарена палитра от растителни видове разкошно процъфтява сред уютни алеи, зелени полянки, пъстроцветни пеперуди, кошери с пчели, кътове за съзерцание, пънчета, градински езерца с водни линии и разбира се, сред безграничната любов и грижа на един млад човек.

Градината е грижливо скрита на около 50 км от София в село Борика, общ. Ихтиман и представлява един истински оазис за градския човек. Тя е приказна, защото както в истинска приказка ни пренася в света на доброто и красивото, а ние като едни истински ценители на изящните и стойностни неща бързаме да Ви я разкажем...

Специално пред Luximmo Ясен Иванов споделя за трудностите и колебанията, които са естествена част от пътя на една мечта:

„Когато започнах да създавам градина "Борика" буквално от голо парче земя, различни мисли ми минаваха през съзнанието: дали не съм прекалено голям мечтател и това да ме опиянява и да не ми позволява да гледам реалистично на начинанието.

Естествено, че имаше и обратната страна и позитивните мисли и проекции надделяваха. Представях си готовата градина, красотата й и хората, които привлича. Когато градината вече беше факт, продължавах и продължавам да я развивам и обогатявам с още по-голямо вдъхновение.

Вдъхновение, подхранвано от удовлетворяващия резултат, от позитивните отзиви на посетителите и преди всичко от личното ми убеждение, че правя нещо стойностно. Нали имаше една мисъл, че "Красотата ще спаси света.”

Ясен е географ по образование, пренесъл знанията си за земята, за взаимовръзките в природата, за да ни покаже, колко важни са пълноценните взаимоотношенията между човека и природата, между самите хора. „Борика” е говореща градина, която ни учи и показва нагледно тази философия. Можем да я съпреживеем, като се откъснем само за броени часове от динамиката на града, всеки ден от 9.30 до 19:00 часа в периода от края на март до началото на ноември. Градината предлага още образователни мероприятия и организирани посещения.

Като всяка хубава приказка и тази е към своя край, оставяме Ви в ръцете на Вашите мечти, а ние сме насреща да помогнем в реализирането им като открием прекрасния дом в досег с природата.

На въпроса ни какви дарове му е донесла неговата мечта, Ясен ни вдъхнови:

„Получавам най-вече смисъл на живота си, стабилност, приятелства, радост и куп други приятни мисли и емоции, които мисля са в основата на пълноценното съществуване.”

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти