LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Вече можем да проверяваме онлайн автентичността на удостоверения за тежести върху имот

Investor.bg

20.03.2018

Агенцията по вписванията пусна безплатна услуга за проверка по електронен път на автентичността на издаденото удостоверение за тежести върху имот

Агенцията по вписванията въвежда нова безплатна услуга, чрез която гражданите ще могат да проверяват по електронен път автентичността на издаденото им удостоверение за тежести върху имот, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Мярката се въвежда с оглед превенция срещу злоупотреби, свързани с разминаване на издадено удостоверение и автентично състояние на тежестите върху недвижими имоти.

Всяко издадено удостоверение от Имотния регистър на Агенцията по вписванията след 19 март 2018 г. ще носи уникален буквено-цифрен код с дължина 12 знака, който ще съдържа само цифри и главни латински букви.

След въвеждането на кода всеки потребител ще може да извърши проверка онлайн дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенция по вписванията.

Проверка за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и електронна поща за връзка при необходимост, е достъпна на сайта https://uwt.registryagency.bg/.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти