LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю с Ивета Тодорова, "Брокер на месец януари"

LUXIMMO

09.02.2018

Как стартира за Вас 2018?

С една дума - обещаващо. Намираме се във вихъра на много динамичен период на пазара на недвижими имоти и това прави работата ни изключително интересна и предизвикателна. Търсенето на жилища, особено ново строителство, е много силно, но не е търсене на всяка цена. За наша радост клиентите стават все по-информирани и взискателни към инвеститорите, което постоянно подобрява качеството на продукта. В момента LUXIMMO предлага топ проектите в София, а аз имам възможността да представям част от тях, затова и годината ми стартира на много бързи обороти.

Към какво се стремите в работата си? Какви са професионалните принципи, които отстоявате?

Това, което се опитвам да постигна в работата си с клиенти, е ангажимент – както с продавачи и инвеститори, така и с купувачи. За щастие клиентите ни вече се научиха какви са предимствата на ексклузивния договор и какво означава понятието личен брокер. Увериха се, че наличието на дългосрочни и сериозни отношения между двете страни всъщност дава сигурност и една голяма свобода на агенцията и на нас брокерите да си свършим по-добре работата и да защитим по-пълно интереса на клиента. Ангажираността на другата страна поражда отговорност в агента, дава ни възможност да инвестираме в реклама и в крайна сметка ни помага за постигане на по-оптимални резултати.

Имате ли си любим тип клиенти?

Едно от най-големите преимущества на нашата работа е възможността постоянно да срещаме различни хора. Опитвам се да си взема по нещо от всеки клиент. Поуките са ежедневни, стига да имаш очи да ги видиш във всяка ситуация.

Много често се случва сделка с най-позитивния и безпроблемен клиент да се развие в тежък казус, както и обратното – най-взискателният и конфликтен клиент може да е най-коректен във взаимоотношенията си с нас. Затова не мога да кажа кой е любимият ми тип клиент. Всеки клиент е урок.

Какви са най-големите предизвикателства на брокерската професия?

Сигурна съм, че всички колеги ще потвърдят - едно от най-трудните неща е балансът между работа и личен живот. Опитваме се да сме на разположение на клиентите си, което често означава срещи до късно вечер и през почивните дни. Но, ако трябва да съм честна, този начин на живот води до пристрастяване. Колкото е по-натоварващо, толкова по-голямо е удовлетворението от свършената работа.

Какви качества притежава един добър брокер?

Добрият брокер трябва да бъде широко скроен човек, отворен към другите, гъвкав, да има подход. Всеки клиент е различен, има своя мотивация за покупка, свои планове за бъдещето и страхове. Психологията е важна част от нашата работа. Понякога една правилна дума или насочващ въпрос може да свали много бариери и да ни помогне да намерим решението, което клиентът ни търси, понякога без дори и той да го е осъзнал.

Каква 2018-та година очаквате?

Бих била щастлива, ако е толкова успешна, колкото беше 2017-та. Но тъй като при нашата професия позитивната нагласа и мотивация са определящи за добрите резултати, то ще кажа, че очаквам да е още по-успешна. Имаме всички предпоставки за това – наблюдаваме засилено търсене на офис площи от страна на IT и аутсорсинг компании, което означава нови работни места; планираме пускане в продажба на още няколко обещаващи проекта; партнираме си с почти всички банки в България и имаме възможност да съдействаме на клиентите си за бързо и изгодно финансиране.

Накратко, дори темпът на растеж да е по-слаб, очаквам пазарът да е динамичен и да донесе на всички ни една хубава и успешна година.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти