LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю в Никола Чолаков - Брокер на месец март

LUXIMMO

10.04.2018

Как стартира за Вас 2018?

2018 за мен и моята съпруга Ирена Милянкова (с която работим съвместно в София) стартира изключително бурно и динамично, както в България, така и в Гърция. Всъщност 2017 и 2018 се сляха в едно - имах започнати сделки в Гърция, които трудно, но успешно финализирах в началото на 2018, благодарение както на подкрепата от страна на екипа така и на абсолютната и безупречна координация с Ирена.

Към какво се стремите в работата си? Какви са професионалните принципи, които отстоявате?

Стремя се към успехи и успешни продажби, но това не е водещо и самоцел. От първа степен на важност за мен е клиентите ни да останат доволни от нашите услуги и да създадем с тях дългосрочна връзка, така че независимо дали за България или за Гърция след време отново да ни потърсят или да ни препоръчат на свои близки и познати.

За мен брокерството не се свежда само до продажбата или отдаването на един имот, а именно в създаването и укрепването на тази дългосрочна връзка между клиент, брокер, агенция.

Брокерът и агенцията не са просто посредници, те са свещеника и олтара, пред които клиентът свободно може да се изповяда и това е защото ние не търсим само материалната част, а искаме и градим именно тази дългосрочна симбиоза с нашите клиенти.

Стремя се към повече и повече доволни клиенти, защото мисля, че те и техните препоръки са най-важното нещо в този бранш.

Професионалните ми принципи са елементарни - коректност, уважение и лоялност към клиента и неговите нужди.

Имате ли си любим тип клиенти?

Не, аз не обичам да характеризирам клиентите, всеки клиент може да ми стане любим стига да си паснем, да създадем връзка помежду си. Това е част и от нашата работа, ние трябва да усетим и предразположим клиента. Когато говорим за Гърция, тогава мога да кажа, че имам ''любим тип клиенти'', това са хората, които ни гласуват абсолютното доверие. Все пак ЛУКСИММО е агенция с над 10-годишна безупречна репутация на пазарния имот както в България, така и в чужбина.

Какви са най-големите предизвикателства на брокерската професия?

Балансът '' И вълка да е сит и агнето да е цяло“, воденето на преговорите между купувач и продавач, там трябва да се балансира внимателно, нито една от страните не трябва да се чувства пренебрегната и ощетена, всяка страна трябва да е доволна, всеки трябва да усети, че си направил максимума за да защитиш неговите интереси. Най-голямото предизвикателство за мен са преговорите, обичам ги, колкото и да е трудно понякога да се получат нещата, понякога дори не се случват, не се стига до консенсус и сделка, но имам едно вътрешно удовлетворение - знам, че съм опитал.

Какви качества притежава един добър брокер?

Добрият брокер трябва да познава пазара, съответните процедури и законовите норми, трябва да е постоянен и дисциплиниран, да бъде психолог и да има силен самоконтрол. Трябва да може да води преговори, всъщност за мен това е задължително.

Каква 2018-та година очаквате?

Успешна, с повече и повече доволни клиенти както в България, така и в Гърция. Направихме добър старт. Ще се постарая да имаме и силен финал.

Вижте всички оферти с отговорен брокер Никола Чолаков!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти