LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Недостиг на луксозни жилища в Бургас вдига рязко цените

Строителство имоти, бр.21, 15.06.2014

Чужди специалисти, които ще работят дългосрочно по различни проекти в регион Бургас, активно търсят имоти в морския град. Интересът им рязко вдигна цените на имотите в Бургас и близките квартали в последните два месеца - информират брокери.

Заради „Южен поток" и друг голям проект на рафинерията Бургас е пълен със специалисти - италианци, холандци и англичани, които планират да живеят повече от година в града. Много от тях пристигат заедно със семействата си и търсят луксозни жилища под наем.

Най-търсени в момента са имоти в близост до Морската градина, в по-модерните сгради, както и в новопостроените комплекси в кв. Сарафово и Крайморие. Оказва се обаче, че градът не може да отговори на голямото търсене и не може да предложи много варианти на взискателните клиенти.

„В Бургас луксозните имоти, които отговарят на критериите на чужденците, са едва около 20, докато търсещите са далеч повече" - отчитат брокери от водещи агенции в града.

Притокът на още чужди специалисти в близките месеци според тях ще вдигне още по-драстично наемите, както и цените на лукс имотите за продажба.

Вижте нашите имоти за продажба и под наем в Бургас

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти