LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

1.6 трлн. Евро ще бъдат инвестирани в недвижимости тази година в света

Politika.bg

31.03.2017

Силният икономически растеж, наличието на достатъчно дългов капитал и по-положителните перспективи пред инвеститорите се очаква да бъдат основен двигател за ръста на капиталовите потоци през тази година, се казва в доклад на консултантската компания CBRE.

Само за инвестиции в имоти се очаква през 2017 година да се насочат 1,6 трлн. евро, изчисляват от компанията. По-високата доходност от вложенията в имоти продължава да е основният двигател на интереса към сектора, посочват от компанията. Най-предпочитаният регион за насочване на инвестициите е Северна Америка. Най-популярните градове са Лондон, Лос Анджелис и Сидни, а най-притегателният сегмент от пазара са офис площите, като логистичните имоти също стават все по-популярни.

Повечето от анкетираните инвеститори посочват, че през тази година ще разполагат или с по-голям капитал за инвестиции в имоти в сравнение с 2016 г., или със същия. Само 16% от участниците в проучването на компанията възнамеряват да намалят инвестициите си в имоти.

Въпреки нестабилната политическа среда в глобален план и предстоящите ключови избори във Франция и Германия, инвеститорите в имоти остават сравнително спокойни. Основните им опасения са свързани с възникването на някакъв икономически шок и по-бърз от очакваното ръст на лихвите. По същото време на миналата година инвеситорите бяха притиснати от волатилността на капиталовите пазари, докато в момента акциите покоряват нови и нови рекорди, а икономическото доверие се увеличава, подчертават експертите.

Има обаче несигурност около това накъде ще се насочи икономическата политика, като повечето очаквания са промените да отблокират растежа. На хоризонта се забелязват и някои облаци, се казва в доклада. Дълговете на развиващите се икономики изглеждат проблематични, както и финансовата ситуация в Гърция. От миналогодишното проучване се виждаше, че тогава инвеститорите се насочваха към първокласни активи, както и качествени второкласни. Тази тенденция изглежда частично ще се обърне през 2017 г., тъй като намалява интересът към първокласните активи, но се засилва този към опортюнистичните. Почти половината от инвеститорите изразяват опасения заради цените на активите на водещите пазари.

Разгледайте нашите предложения за луксозни имоти в чужбина

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти