LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

С 6% поскъпнаха имотите във Варна

Вестник "Труд"

06.04.2017

Средната цена на квадратен метър в града стигна 781 евро

Имотите във Варна са поскъпнали с около 6% през първите три месеца на 2017 г., като средната цена на квадратен метър в града е 760 евро. Това е леко покачване спрямо последните три месеца на 2016 г., когато стойността на кв. м е 752 евро. Година по-рано цената е била 710 евро на кв. м. Това прави Варна втория най-скъп град след София.

Прогнозата е, че активното търсене ще бъде един от факторите за допълнителен ръст на цените във Варна през 2017 г. Най-търсени са двустайните и тристайните апартаменти, близо половината от сключените в последните месеци сделки са на стойност между 30 000 и 50 000 евро.

Активен е и пазарът на наеми, като средната стойност за Варна е около 500 лв. за голям двустаен или малък тристаен апартамент. Покачването в броя на сключените сделки в София е около 9%, като очакванията за 2017 г. са подобен ръст да има и в другите големи градове в България.

Прегледайте нашето портфолио с луксозни апартаменти във Варна и района

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти