LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю с Йоана Донковска, отличена за Брокер на месец април

LUXIMMO

17.05.2018

Какъв месец изпратихте в професионален план?

За мен това беше един месец, който може да бъде показателен за случващото се на имотния пазар, а именно влизането на новото строителство като първо желание за покупка на имот на младите хора. Качеството на строителството и локациите, които можем да предложим от Luximmo и Stonehard, са недостижими за останалия пазар и поставят сериозното твърдение, че са най- доброто на пазара.

Към какво се стремите в работата си? Какви са професионалните принципи, които отстоявате?

В работата си обичам откритите отношения, било то с колеги или с клиенти. За да има стабилност и сигурност е важно да има доверие между мен и всеки клиент. Стремя се да имам дългосрочни работни отношения с хората и да им съдействам напълно с всеки казус. За мен е важен точно този човешки елемент, да помогнеш на човек като специалист, който разбира отлично материята, с която се занимава.

Имате ли си любим тип клиенти?

Винаги в работата съм се учила от клиентите си, за мен те са хората, които ни дават правилния път, как да работим, какво не сме научили и къде имаме пропуски в начина си на работа. От тази гледна точка харесвам всеки един клиент, защото взимам от всеки поне по един малък урок как да бъда по-добър професионалист.

Какви са най-големите предизвикателства на брокерската професия?

Известен маркетингов експерт е казал: "Хората мразят някой да им продава нещо, но обичат да купуват". Добрият брокер трябва да докаже точно обратното на тази мисъл и това е самото предизикателство, да направи процеса лесен, да даде шанс на клиентите да разберат случващото се и да ги убеди с безупречните си действия, че до себе си те имат специалист, който може да бъде до тях в дългосрочен план.

Какви качества притежава един добър брокер?

Най- важната черта е всеотдайността. Работата на брокера често започва към 6 часа сутринта и лесно може да ни намерите на компютрите до и след полунощ (както е и в самия момент, в който пиша това интервю). И най- важното е това да ти харесва, да го вършиш с любов и ентусиазъм.

Каква професионална година очаквате?

Очаквам тази година да продължи изключително динамично, както и започна. Столицата ни има нужда от нови качествени сгради, предоставящи лукс, комфорт, удобство и добра локация. Големият, но все още недостатъчен, обем на новото строителство е нещо, от което имаме нужда поради бързите темпове, с които ставаме все по- добра и глобална европейска столица.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти