Димитрина Иванова

Консултант, Офис "Вишнева", София (LUXIMMO)

Информация за контакт и професионални профили в социалните мрежи

Успехът не идва при теб. Ти отиваш при него.

„Пътят към къщата на приятел никога не е дълъг.“ – датска поговорка.
Димитрина Иванова се присъединява към екипа на LUXIMMO през 2024 година.

Завършва висшето си образование в УНСС, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ и получава магистърската си степен през 1997 година.
През 1998 специализира „Мениджмънт на малка строителна фирма“. Същата година получава квалификационна степен в обучение за „Оценител на имоти“.
През 1999 се присъединява към рекламния екип на списание „Нов дом – инвестиции и строителство“.
През 2000, заедно с арх. Калин Диков в екип създават и започват да издават списание за архитектура и строителство - „Детайли“, на което Иванова е главен редактор и съставител. И до днес, списание „Детайли“ остава едно от най-добрите печатни издания в областта на архитектурата на утвърдените класически практики и иновациите.

През 2012, животът я поставя в ролята ѝ на родител на ученик. Като активен гражданин и майка тя става настоятел и член на УС на сдружение „Фридрих Шилер“ към 145 ОУ „Симеон Радев“ – София с интензивно изучаване на немски език. Изхождайки от мотива, че иска детето ѝ да посещава училище с удоволствие, по нейна инициатива се създава екип, начело с тогавашния главен архитект на София – арх. Петър Диков и директора на училището – г-жа Антоанета Михайлова. Изготвя се проект за реконструкция по финландски модел за рушащата се общинска училищна сграда и на база на него е издадено строително разрешение. Следвайки стъпка по стъпка този проект, днес общинското училище е едно от най-желаните в район „Младост“.

През 2019 Димитрина Иванова става финансов консултант в животозастрахователната компания MetLife – България. Още същата година вече е мениджър на екип в компанията. Продължава дейността си и до днес.

Иванова ползва английски и немски език в професионалната си кариера.
Тя е силно мотивирана и изключително комуникативна.

С постъпването си в LUXIMMO, Димитрина започва като брокер на недвижими имоти в една от най-големите и авторитетни агенции за луксозни имоти в България.

В свободното си време Димитрина се отдава на семейството, дома и любовта си към литературата, природата и музиката. Силно е привързана към родовите традиции и обичаи и тази ѝ любов я кара да реставрира, реновира и съхрани имотите на дедите си в Западна България, превръщайки ги в съвременни и уютни домове за живот и почивка на семейството. Билкарството е нейната страст. Иванова се отличава с нестандартно мислене и иновативност, а емпатията към ближния е най-характерната ѝ черта.

„Успехът не идва при теб. Ти отиваш при него“ - е любимият цитат от Марва Колинс на Димитрина Иванова