Иво Гълъбов

Консултант, Асоцииран партньорски офис BARNES Bulgaria

Информация за контакт и професионални профили в социалните мрежи

След дългогодишно кариерно развитие и живот в Съединените Американски Щати, Иво Гълъбов се завръща в България и не след дълго решава да се присъедини към екипа на Luximmo и Barnes Bulgaria.

Завършва средното си образование в България с 2 дипломи - от английска гимназия и "Мениджър на малки и средни предприятия" от Търговско-Банкова гимназия.

На 17 годишна възраст е приет в специалност "Икономика и управление на търговията" в "Университет за Национално и Световно Стопанство" в гр. София, който завършва с отличие през 2001 година.

Професионалната биография на Иво е разнообразна и включва редица управленски позиции в областта на маркетинга и продажбите в няколко високопрофилни международни и американски компании.

След завършване на висшето си образование, Иво започва кариерния си път в България, като е привлечен да заеме позицията на Account Executive в българския офис на една от топ 3 рекламни агенция в света - "Ogilvy & Mather". Там той отговаря за някои от най-ключовите корпоративни клиенти на агенцията: IBM, Motorola, DHL, Kraft Foods и Gillette.

Две години по-късно, той става новият маркетинг директор в американска технологична аутсорсинг компания със седалище в София.
Но само година по-късно той бива поканен да замине за Съединените Американски Щати и да заеме позицията директор маркетинг и продажби в корпорация, лидер в контракторския и строителен бизнес в страната, с офиси в 35 щата.

Така Иво прекарва 8 вълнуващи години, базиран в корпоративния офис на компанията във Финикс, щата Аризона, изпълнени с множество пътувания в цяла Америка, опознавайки американския начин на живот, култура и традиции.

През 2010 година, Иво за втори път решава да напусне зоната си на комфорт и се измества да живее в Ню Йорк като постъпва в елитната академия за недвижими имоти в Манхатън - N.Y.R.E.I. (New York Real Estate Institute). Там той е обучаван от редица признати експерти в сферата на строителството, търговията с недвижими имоти, инвестиционното предприемачество, както и прилагането на най-висок стандарт на етични и законови норми при работата и отношенията с клиенти. Успешното завършване на академията и придобиването на щатски лиценз се оказва само началото на една 12-годишна вълнуваща история.

Иво е поканен от популярна брокерска компания, специализирана в луксозния сегмент на недвижими имоти в Манхатън, като скоро след това става част от техния екип.

Там той получава вълнуващата възможност да работи с интересни и популярни личности в сферата на бизнеса, дипломацията, изкуството, киното и телевизията. Ню Йорк го среща с хора от различни националности и култури, което му помага истински да опознае и да се влюби в разнообразието, културата и енергията на този магнетичен град.

Освен предпочитано място за живот и придобиването на собствен дом, Ню Йорк много скоро разкрива един различен хоризонт и възприятие към недвижимото имущество, а именно функцията му като основен инструмент не само за съхранение на капитала, но и неговото мултиплициране.

През 2012 година, Иво става член на Ню Йоркския Борд за Недвижими Имоти (R.E.B.N.Y.).
За Иво работата с недвижими имоти е нещо много повече от просто бизнес, а именно възможността да бъде значима част от процеса на вземането и реализирането на важни решения каквито са закупуването на собствен дом или инвестицията в недвижимо имущество.

През 2022 година, привлечен не само от личния фактор, но и от нарастващата привлекателност, и потенциал на българския пазар за луксозни недвижими имоти, Иво взема решението да се завърне в България. След като той самият прави инвестиция в няколко недвижими имота в София, не след дълго, Иво избира да продължи и професионалния си път именно тук и да се присъедини към екипа на Luximmo и Barnes Bulgaria.

Освен с високо ниво на професионализъм, работата му се отличава с отговорност, отдаденост, лоялност и етика. Усетът и познанията му за пазара на недвижими имоти, му помагат безпогрешно да разпознае максималната стойност и потенциал на всеки имот, било за собствено жилище, или като оскъпяващ се инвестиционен актив.

Една от силните страни на Иво е отличната комуникация, отношението и подхода му в работата с клиенти. За Иво всеки клиент е специален, а неговите нужди и цели - приоритет.
В работата си той прилага богатия си международен опит и експертност в сферата на недвижимите имоти, като се придържа към възможно най-висок стандарт в изпълнението на отговорностите към своите клиенти.
Неговият общителен и ведър характер му е помагал през годините за изграждането на стабилни дългогодишни взаимоотношения и дори приятелства с неговите клиенти.

Свободното си време Иво обича да прекарва в компанията на приятелите и семейството си, спорт или с някои от многобройните си хобита.
Той отчита ролята на спорта като основополагаща за формирането и изграждането му като личност. Започва да спортува в ранна детска възраст, като през годините е преминал през редица спортове: плуване, бойни изкуства, баскетбол и тенис на корт.

Друга негова страст е изкуството във всичките му форми. Едни от първите му съзнателни спомени са свързани с изобразителното изкуство. Дори му е предлаган директен прием в художествената академия в София, но вместо това Иво избира да се насочи към икономиката и бизнеса. И все пак изобразителното изкуство остава негова страст, и хоби, с което той понякога се разтоварва от заетото си ежедневие.

Съвсем не на последно място е влечението му към иновативните технологии и капиталовите пазари. Той самият от години участва на капиталовия пазар за активи в САЩ както и този за крипто активи.

Иво вярва, че освен неизбежна, скоростта на развитие на съвременните технологии ще доведе до най-фундаменталното развитие за човечеството в неговата история след индустриалната революция и създаването на компютъра, и интернет. Затова, според него, осъзнаването и адаптирането в тази посока е от особено значение.

Иво владее отлично английски език, говори руски и притежава основни познания по испански език.
Иво Гълъбов в медийни публикации

03.06.2024, LUXIMMO

Брокери на месец май 2024

Преди броени дни получихме две статуетки от REAL ESTATE AWARDS, организирани от Imoti.net. LUXIMMO.BG бе отличен за „Най-добър сайт за недвижими имоти“, но най-ценен за нас бе призът ...