Мика Стоичкова

Старши консултант, Офис "Вишнева", София (LUXIMMO)

Информация за контакт и професионални профили в социалните мрежи

Възможностите не се случват от нищото. Ти си ги създаваш.

Михаела Христова Стоичкова или известна като Мика, дъщерята на Христо Стоичков, се присъединява в началото на 2024 г., към екипа на LUXIMMO и BARNES, като консултант на луксозни имоти.

Мика е завършила средното си образование в American School of Barcelona. Тя продължава в Барселона и висшето си образование в European University Barcelona - Switzerland Sports and Business Management; Communication and PR Masters ESEI.

Освен български и испански, които Мика владее като родни езици, тя владее на отлично ниво английски и италиански, и има основни познания по френски.

Като естествено продължение на своето образование, Мика започва да работи в радио и телевизия в Испания, като спортен коментатор, отличавайки се с това, че става най-младата спортна коментаторка в испанската телевизия.
След това тя продължава работа в България, в BTV.

Мика Стоичкова е и дама-предприемач – тя е основател на Ди Ес Спиритс, производител на собствена марка спиртни напитки. Тя получава награда за най-добра ракия на България 2023. Мика е и маркетинг консултант за H8S.

„Справедлив и търпелив човек съм, и винаги намирам начин” - казва Мика за себе си - „Личните ми принципи на работа включват отговорност, точност и коректност“.