LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Дворец за продажба в гр. Прага

ЧЕХИЯ / ОБЛАСТ СРЕДНОБОХЕМСКИ КРАЙ / ГР. ПРАГА / КЛЕЦАНИ   На картата
Цена  
40 000 000
11 093 €/м²
Тип:
Вилa, Резиденция, Замък, Шато, Дворец

Обща площ:
3606 м²

Площ на парцела:
31775 м²

Етаж:
2

Спални:
11

Бани:
11

Референтен номер:
CZJH-101-654
Инфо пакет

Състояние
отлично

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Разстояния
35 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище : 35 км

Историята на шикозния Клецански Дворец датира от края на 14 век. В резултат на цялостна реконструкция, днес елегантоя замък е изключително стилен като обединява историческа традиция и най-новите технологии. Интериорът на историческата сграда е много богат, като размера на стаите и оформлението са специално проектирани за да задоволят и най-взискателните изисквания.

Замъкът е на 2 етажа, както следва:
1-ви етаж:
5 стаи с бани, фоайе, двойно слъбище, главна трапезария, малка кухня, тоалетни за персонала, вход откъм паркинга, фитнес зала, 2 бани за гости, мокро помещение, мокро помещение за отоплението и басейн, зимна градина, билярдна зала, втора кухня с камина, баня за гости, басейн (6.9 м) с бар, душ, сауна и солариум, стая за градинско оборудване, гараж за 6-7 коли.

2-ри етаж:
6 стаи с бани и тоалетни, 2 отделна тоалетна за гости, 1 хол (с камина), 1 трапезария, 2 тераси, 1 покрита тераса, три стълбища (едно за персонала), кабинет, гардероб, мокро помещение, музикална стая с бар и пиано, таванско помещение предназначено за офис и фитнес зала за 40 лица (200 кв.м), кухня.

Общата жилищна площ на елитното имение е 3606 кв.м. Около двореца има земя от 31 775 кв.м. В двора има отделна къща за гости, отделна сграда за охраната и гараж за 6 коли. В допълнение, има собствена конюшна от 250 кв.м., която може допълнително да се разшири и ползва за различни събития.

Клецани е град в региона на Централна Бохемия на Чешката република, като се намира на брега на река Вълтава, на север от Прага. Селището е основано през 1309. Градът е разположен на хълм над река Вълтава, срещу селището Росток на Прага. Близостта на магистралата D8 позволява бързо да се стигне до културния и бизнес център на Прага.

Някога крепост, по-късно имотът се превръща в замък. Замъкът е имал много собственици в 17-ти и 18-ти век. Сравнително дълго време замъкът е бил собственост на граф Галас (1727-1803.). Клецанския Дворец два пъти е бил посещаван от Мария Терезия (1754 и 1757). По време на Втората световна война, замъкът е бил продаден на Съюза на германската младеж. След края на войната, замъкът става център за обучение на Чешката асоциация на младежта. По-късно е принадлежал на чехословашката армия. През 1992 г. крепостта е била продадена на частни собственици.

Замъкът е напълно обновен. Той е регистриран в централния списък на културните паметници.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти