ПЪРВА
ЛИНИЯ

Къщата край езерото

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ВАРНА / БЛИЗО ДО ГР. ВАРНА / ЦОНЕВО На картата
Цена  
160 000 99 000
Тип:
Къща

Обща площ:
200 м²

Площ на парцела:
660 м²

Етаж:
2

Спални:
3

Бани:
4

Референтен номер:
VAR-VRN 6681
Инфо пакет

Състояние
отлично

Отопление
Климатици / Камина

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Бани
Оборудвана баня

Разстояния
50 м 85 км 80 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Морето: 50 м
  • Център на града: 85 км
  • Летище Varna (VAR): 80 км
Гледки от имота
  • Гледка към язовир
Отопление
  • Камина
  • Климатици
Климатизация
  • Климатизация

Търсим нов собственик на този прекрасен имот, дело на водещото архитектурно студио "STARH Stanislavov Architects".

Разположена на самия бряг на язовир „Цонево” и решена в минималистичен стил, „Къщата край езерото” се откроява със своите изчистени линии и модерна визия. Спираща дъха панорама се разкрива от всички стаи и приканва да се отпуснете и избягате от обременителния императив на благополучие, диктуван от градския живот.

Строителството на язовир Цонево, дълъг 25 км, започва през 60-те години на миналия век. Като естествена стена на язовира от едната страна се използва Камчийската планина и част от Стара планина. Старото село Ченге попада в центъра на язовира и бива потопено цялото под вода. Само църквата е преместена камък по камък. Мястото е красиво и магнетично не само заради язовира, сгушен в полите на планината, а и заради близостта му до Чудните скали – природни образувания от камък.

Къщата е закупена от сегашния собственик чисто нова, но с безличен външен вид. Архитектурно студио "STARH Stanislavov Architects" извършва пълна промяна на екстериора на къщата, като запазва само покрива, който е „Bramac”, парапетите и металната част на оградата.

PVC дограмата е подменена с алуминиева система на Еtem Е-45, която съдържа каса, прозорци и капаци. Направена е цялостна топлоизолация на къщата със системата на Baumit, а като завършващ слой е поставена нанопор структурна мазилка.

Първият етаж, както и северната фасада са облицовани с клинкер, производство на Agrob Buchtal Германия. Използвана е пълната гама готови елементи от серията и ъглови завършващи плочки. От същия доставчик са и настилката около къщата, стъпалата, первазите и ъгловите плочи.

Къщата е на два етажа, с обща застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж е разположена дневната зона – хол (30кв.м), трапезария (16,4кв.м) и кухня (9кв.м) и сервизни помещения – санитарен възел (3кв.м) и склад (3,5кв.м). Голямата веранда (21кв.м) осигурява допълнителна площ през топлите дни на годината, откъдето може да се насладите на прекрасната гледка.

На втория етаж са разположени три спални (14кв.м, 15кв.м и 19кв.м), всяка с прилежаща баня и тераса както и складово помещение (1,7кв.м). От всяко помещение се разкрива красива гледка към язовира, обгърнат от Балкана.

Основното изискване при създаването на проекта е максималната дълговечност на къщата. Заложеният период без допълнителна поддръжка е 10-15 години. Вложени са качествени материали, стилово подбрани с подчертано присъствие на керамично кафяв цвят.

Друго изискване при проектирането е къщата да бъде контекстуална, доразвиваща характерния стил за мястото. Архитектурата на къщата е в пълен синхрон с околното застрояване – цветовете са топли и пастелни, а материалите органични.

Интериорът на къщата - семпъл, уютен и непретенциозен е в унисон с пасторалните картини, които обграждат къщата. Естествените материали и топлите цветове са определящи и при неговия дизайн .

Къщата се продава напълно обзаведена с оборудвана кухня. Има инсталирана система за наблюдение, сателитна телевизия и интернет. Къщата се поддържа от иконом. При желание, новите собственици могат да се възползват от услугите му.

„Къщата край езерото” е селектирана за корица на списание „Още за къщата” през 2013 година.

Можете да резервирате този имот веднага с невъзвръщаем депозит от 2000 евро, платим с кредитна карта (VISA, MasterCard) или банков превод. След заплащане на депозита къщата ще бъде резервирана за период от 14 дни, след което купувачът подписва предварителен договор и заплаща следващата вноска според схемата на плащане.

Начисляваме комисионна от 3% от купувача на имота, платима при подписване на предварителния договор. Допълнителените разходи за Нотариални такси и прехвърляне възлизат на около 6% от продажната цена.

Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса. За да научите точното му местоположение, моля свържете се с отговорния брокер по тази оферта чрез контактите, указани по-долу в страницата!

Контакти

Актуални сходни предложения

Къща
гр. Варна / кв. Бриз
Варненска област, България

Площ на сградата: 300 м²Площ на парцела: 1000 м² Спални: 2 Етажност: 2

Цена  325 000
Къща
гр. Варна / кв. м-т Траката
Варненска област, България

Площ на сградата: 450 м²Площ на парцела: 588 м² Спални: 6 Етажност: 3

Цена  680 000
Къща
гр. Варна / кв. м-т Траката
Варненска област, България

Площ на сградата: 250 м²Площ на парцела: 1000 м² Спални: 4 Етажност: 2 Етаж: 1

Цена  430 000
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти