LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Активни ли са руските граждани на имотния пазар в България

Domaza.bg

09.11.2017

С какъв бюджет разполагат руснаците и какви са предпочитанията им за самите имоти разказва управляващият директор на „LUXIMMO“, Невена Стоянова, за реномирания портал за недвижими имоти Domaza.

Опитът на агенцията показва, че освен за инвестиции във ваканционни имоти или такива, които да отдават под наем, руснаците избират България и за постоянно живеене, като в повечето случаи местят и бизнеса си тук.

Колкото по-голямо, толкова по-добре за руснака. Колкото по-крещящо, показно, толкова по-хубаво. Разбира се, като всеки един интелигентен купувач, руският и украинският купувачи държат на някои нови неща, основното сред които е екологията - те търсят чист въздух. За това, много често в София например, се насочват към недвижими имоти, които са изнесени извън града, в дъгата на Витоша и имат хубав, чист въздух. Това са предимно големи, затворени комплекси, които са сигурни, с просторни помещения, с много светлина, с подходяща съседска среда. Интерес има и към самостоятелните къщи, с аристократичен интериор.

Освен категоричното присъствие на международни форуми и изложения, добра възможност за достигане до чуждестранните купувачи е и представянето на недвижимите имоти онлайн, коментира още Стоянова. Според нея, времената на скептицизъм към представянето на оферти в социалните мрежи са преминали и за модерния клиент трябва да има модерен подход.

"Луксозният сегмент е сигурен сегмент. В него не се случват резки движения – било то криза или възход на пазара. В него нямаме резки промени в цените, нямаме бумове или спадове в търсенето. Това е един сигурен, спокоен пазар, тъй че аз съм позитивна за неговото бъдеще.", споделя Невена Стоянова.

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти в София!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти