LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова с участие на годишната конференция на НСНИ

LUXIMMO

07.12.2017

Невена Стоянова открои тенденциите на пазара на имоти при руските купувачи на годишната конференция на НСНИ

Обзорът от четвъртата годишна конференция на Националното сдружение на недвижими имоти, посветена на празника на брокерите и агентите на недвижими имоти, предостави възможност да бъдат откроени някои от най-актуалните теми в сектора.

Невена Стоянова, управляващ директор и съдружник в LUXIMMO, сподели, че в последните години конкретно в големите градове и най-вече в София присъства нов тип украински и руски купувач. Това е купувачът, който има огромен бюджет и купува наистина разкошни, просторни, големи апартаменти. Но, за съжаление, все този тип сделки все още са между 5 и 10% от оборота в луксозния сегмент.

Невена Стоянова допълва, че такъв тип купувачи са различни от предишните ниско-бюджетни купувачи. Сега техните инвестиции започват от 350 хиляди евро и надхвърлят милион, а дали ще продължи тази тенденция? Невена Стоянова споделя, че относно луксозния сегмент нейната визия е винаги позитивна, защото луксозният сегмент е този, който е сигурният сегмент. Там не се случват рязки движения, било то криза или възход на пазара. В него липсват резки промени в цените, бумове или спадове в търсенето. Това е един сигурен, спокоен пазар.

Експертните анализи през последните две-три години показват ръст в цените на недвижимите имоти и завишено търсене от всякакъв тип купувачи. Причините са ясни – ниски лихви по депозитите и по ипотечните кредити.

Доверието на пазара е възстановено през последните няколко години, смятат експертите, и се надявам позитивните им прогнози да се оправдаят.

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти в София!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти