LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

За пети път поред Банско е ски курорт №1

Вестник "Стандарт"

24.11.2017

Банско отново се доказа като запазена марка, след като за пета поредна година бе обявен за зимен курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия.

Бижуто на Пирин получи еквивалентната на „Оскар" в киното статуетка от Академията на Световните ски награди по традиция на червения килим в хотел „Ароса" в Кицбюел (Ав), нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации на планетата. В 16-седмичната онлайн надпревара, която се проведе от първия петък на юни до последния ден на астрономическото лято (22 септември), участваха 202 топкурорта от 5 континента, а в гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха над 1,6 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 държави. Това превърна допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо.

„За нас е чест и гордост, че спечелихме класацията и в годината с най-рекорден вот досега", заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на концесионера „Юлен" Мая Христоскова и маркетинг директорът Иван Обрейков, които вдигнаха отличието заедно с шефа на ски училището Георги Главчев, неговия заместник Янко Попов, отговорника за пистите Георги Попов-Тумбе и мениджъра на заведенията Иван Драгосинов. Шестимата предизвикаха истински фурор на церемонията, като излязоха в еднакви народни носии и бяха най-атрактивните под прожекторите.

Освен това Банско направи и общо 4-ия си златен дубъл в историята на ски Оскарите, защото в категорията за най-добър хотел у нас титлата отиде в пълната с блясък витрина на „Кемпински Гранд Арена". Новият генерален мениджър на пиринския флагман на най-старата и луксозна верига в Европа Наталия Каширская взе статуетката и благодари и на клиентите, и на екипа си. „Кемпински" неизменно печелеше през 2013-а, 2014-а и 2015-а, като изненадващо не бе избран само през 2016-а.

Впрочем Банско има привилегията и да е сред едва 9-те курорта с пълен комплект от 5 приза и от 5-те издания на Световните ски награди, което е абсолютен показател за ниво. 10-хилядното градче е на върха от 2013-а досега, а звездна компания му правят още домакинът Кицбюел – най-емблематичният зимен център в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, който и тази година за 4-и път ликува с голямата награда за №1 на планетата, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, перлата в руската корона Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2012 г., шведският Оре – 2-кратен домакин на световни първенства по ски и 7 пъти кандидат за Зимни игри, ексклузивният швейцарски Лаакс, норвежкият Трисил, чийто герб се състои от 2 щеки, както и фамозният американския Диър Вали.

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти в Банско!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти